Sačekala smrt na pruzi

Nevena Bunić
Sačekala smrt na pruzi

Doboj - Stoja Ristić (65) iz Boljanića kod Doboja poginula je kada je u ovom mjestu zgazio teretni voz “Željeznica Republike Srpske” (ŽRS).

Sve ukazuje na to da je riječ o samoubistvu a među mještanima kruže priče da je žena na pruzi čekala smrt.

Stravičan prizor smrskanog tijela policija je zatekla juče oko 5.30 časova pa je identifikacija bila izuzetno otežana. Policajci su se raspitivali po selu ko nedostaje, pa su nakon nekoliko časova otkrili da se radi o Ristićevoj.

- Obavili smo uviđaj na licu mjesta i utvrdili da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Doboju - rekla je portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Voz je išao preko linije Doboj-Petrovo-Tuzla. Željeznički saobraćaj u Boaljanićima je bio zatvoren do deset časova.

Mještani ovog mjesta ostali su u šoku kada su čuli za tragediju.

- Strašno je ovo što se desilo.  Stoja je bila u penziji, a ranije je radila kao šnajder u preduzeću “Olimp”. Bila je udata i imala je dva sina. Ne znam šta se tačno desilo, po selu pričaju da je samo stala na prugu i čekala voz - rekao je jedan od mještana Boljanića.

Prije sedam dana desila se slična tragedija kada je poginula Milica Blagojević (73) iz Doboja nakon što ju je udario voz dok je prelazila preko zatvorenog pružnog prelaza za automobile u Kostajnici kod ovog grada.

Blagojevićevu je udario putnički voz Željeznica FBiH “tanga”, a starica je ostala mrtva na licu mjesta. Voz je saobraćao na relaciji Banjaluka-Sarajevo. Prema priči mještana, starica je razgovarala na telefon u trenutku prelaska preko pruge i nije čula voz, koji ju je razbio i odbacio. Na lice mjesta došla je policija koja je obavila uviđaj, a dežurni ljekar hitne pomoći je konstatovao smrt.

Alkotestiranjem je utvrđeno da mašinovođa nije bio pod uticajem alkohola.

“Željeznice RS”

U “Željeznicama RS” rekli su da je na mjesto nesreće izašla Komisija za vanredne događaje iz ovog preduzeća i da utvrđuju uzrok nesreće.

- Žalimo zbog tragedije i apelujemo na stanovništvo da poštuju saobraćajne znakove i zakonske propise prilikom prelaska preko pruge - naveli su u “Željeznicama RS”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana