Raznijeli bankomat i pobjegli golfom 2

Nebojša Tomašević
Raznijeli bankomat i pobjegli golfom 2

Mostar - Policija traga za lopovima koji su raznijeli bankomat Unikredit banke u Tržnom centru "Bingo" u Mostaru, a zatim s novcem pobjegli u starom golfu "dvojka" bez registarskih oznaka.

Sve se desilo juče oko četiri sata ujutro, a usljed eksplozije bankomat je totalno uništen kao i ulaz u TC "Bingo". Na sreću ovom prilikom niko nije povrijeđen. Prema nezvaničnim informacijama pretpostavlja se da je bankomat raznesen uz pomoć plina, dok nije utvrđeno koliko tačno novca je ukradeno.

- Prikupljeni dokazi ukazuju da su lopovi izbušili bankomat, te ga zatim napunili plinom pod pritiskom koji su aktivirali uz pomoć elektrošokera i tako izazvali eksploziju. Pretpostavlja se da je dio novca uništen u eksploziji, ali su lopovi odnijeli veću sumu - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima silina eksplozije probudila je i uznemirila mnoge građane Mostara koji su događaj prijavili policiji, a nisu odmah znali šta se dešava.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova  Hercegovačkog-neretvanskog kantona Ljudevit Marić kazao je da su u pljački učestvovala najmanje dva lopova.

-  Pobjegli su prema mostarskom naselju Centar 3 u tamnom vozilu za koje sumnjamo da je ukradeno. Izuzeti su svi tragovi i  fragmenti naprave uz pomoć koje je bankomat raznesen. Vještačenjem će se pokušati utvrditi o čemu se radi - rekao je Marić i dodao da se za pljačkašima intenzivno traga.

Prema nepotvrđenim informacijama sumnja se da je "golf" koji su koristili pljačkaši ukraden nedavno u Mostaru.

Policija je juče u potrazi za pljačkašima blokirala više dijelova Mostara u blizini TC "Bingo", a obaviještene su i susjedne policijske stanice. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" pljačkaši nisu bili uhapšeni. Ovo je treći slučaj gotovo identičnog pljačkaškog pohoda u gradu na Neretvi. Posljednja pljačka zabilježena je između 27. i 28 novembra kada je raznesen bankomat Unikredit banke u krugu benzinske stanice "Oil AC" u mostarskom naselju Ortiješ. Pljačkaši su tad navodno ostali praznih ruku jer nisu uspjeli da pokupe novac. Na sličan način raznesen je bankomat pomenute banke i u decembru lani u Vitini kod Ljubuškog, a lopovi su tada odnijeli 100.000 KM.

Smjerovi

Prema nezvaničnim informacijama mostarska policija istragu pljačke bankomata vodi u više smjerova.

- Jedan je potraga za "golfom" s kojim su pljačkaši došli i pobjegli, a drugi  je pregled snimaka s kamera video-nadzora s TC "Bingo" i okolnih objekata. Takođe, vještačenjem izuzetih tragova naprave s kojom je raznesen bankomat pokušaće se doći do više informacija koje bi dovele do hapšenja osumnjičenih. Ukoliko se otkrije gdje ta naprava izrađena ili nabavljena, može se doći do toga koju je naručio ili kupio - pojasnio je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana