Razbojnici na Manjači presreli kamion brze pošte i oteli sef

Nevena Bunić
Razbojnici na Manjači presreli kamion brze pošte i oteli sef

Banjaluka - Policija traga za trojicom razbojnika koji su automobilom presreli kamion brze pošte “Euro ekspres” na Manjači kod Banjaluke i prijeteći automatskom puškom ukrali sef iz vozila.

Maskirani razbojnici su u utorak oko 23 časa u mjestu Dobrnja, na magistralnom putu Banjaluka - Mrkonjić Grad, automobilom prepriječili put kamionu brze pošte te prijeteći oružjem od radnika oteli sef, u kome su, kako se pretpostavlja, bile vrednosne pošiljke.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od razbojnika uperio je pušku u vozača i saputnike i natjerao ih da izađu iz kamiona i legnu na asfalt, dok su druga dva razbojnika uzela sef.

Nakon što su pokupili plijen, kako saznajemo, pljačkaši su pucali iz automatske puške u točak kamiona kako bi vozačima onemogućili dalje kretanje. Radnici brze pošte su, nakon što su razbojnici pobjegli, pozvali policiju.

- Obavili smo uviđaj i prikupili sve tragove koji bi mogli otkriti razbojnike. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Nije poznato šta se nalazilo u sefu koji su odnijeli razbojnici. U preduzeću “Euro ekspres” nisu željeli da daju više informacija.

- Ne želimo da komentarišemo slučaj zbog istrage koja je u toku - kratko su rekli u “Euro ekspresu”.

Mještani Dobrnje juče su prepričavali ovaj događaj, ali kako kažu, niko ne zna šta se tačno desilo.

- Ništa nisam čuo te večeri, to se desilo kasno - rekao je jedan mještanin Dobrnje.

U blizini puta gdje se desila pljačka nema mnogo domaćinstava. U okolini se nalazi i kasarna “Kozara” i Centar za razvoj poljoprivrede i sela  Banjaluke.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” razbojnici nisu bili uhapšeni.

Posljednji slučaj pljačke vozila brze pošte desio se krajem novembra prošle godine u mostarskom naselju Bijeli Brijeg. Tada su dvojica maskiranih razbojnika presreli kombi brze pošte “Iks ekspres” i od radnika oteli oko 4.000 maraka, nakon čega su pobjegli. Pljačkaši do sada nisu otkriveni. Nekoliko dana prije te pljačke, opljačkane su i prostorije “Iks ekspresa” u Bišću polju u Mostaru. Maskirani razbojnik je prijeteći automatskom puškom od radnika oteo veću količinu novca, nakon čega se dao u bijeg. Iako je odmah alarmirana policija, lopov je uspio umaći. Obilaskom šireg područja oko pošte, policija je pronašla dio novca iz pljačke, za kojeg se pretpostavlja da je ispao razbojniku prilikom bježanja.

Opsadno stanje

Nakon prijave pljačke na Manjači je zavladalo opsadno stanje. U Dobrnji i širem području bilo je dosta policijskih vozila koja su tragala za razbojnicima. Radnicima obližnje benzinske pumpe, koja je u to vrijeme radila, policajci su savjetovali da se zaključaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana