Rajko Pavić uhapšen zbog saučesništva u otmici

GS
Rajko Pavić uhapšen zbog saučesništva u otmici

BANjALUKA- Rajko Pavić iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa slučajem otmice Halida N. za koju je osumnjičen Nenad Radinković iz Laktaša.

Kako saznaje ATV Pavić je osumnjičen za saučesništvo u otmici, odnosno za podizanje novca koji je Radinković u kriptovaluti naplatio od žrtvinog brata. Inače, Pavić se i ranije dovodio u vezu sa više teških krivičnih djela.

Pavić će tokom dana biti sproveden u Republičko javno tužilaštvo Republike Srpske gdje će ga ispitati predmetni tužilac, koji će donijeti odluku o eventualnom prijedlogu za pritvor.

Na prijedlog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci ranije je odredio jednomjesečni pritvor Nenadu Radinkoviću zbog sumnje da je počinio krivično djelo otmice i nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Podsjetimo, Halid N. je otet 15. maja ove godine i odveden je na nepoznatu lokaciju, na kojoj je bio vezan i izložen batinanju i maltretiranju.

”Osumnjičeni je, uz prijetnju po život i tijelo, zahtijevao isplatu u iznosu od 500.000 evra za njegovu slobodu. Novac je tražio u kripto valuti. Prvobitno traženi novčani iznos je smanjio na 250.000 evra, pa potom na 50.000 evra. Posredstvom brata žrtve primio je 42.000 evra u kripto valuti, te 5.000 evra u kešu posredstvom trećeg lica iz Banjaluke”, saopštilo je ranije Republičko javno tužilaštvo Srpske.

Radinković je široj javnosti poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH, piše ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana