Radnici i poslovođa “ispumpali” 180.000 KM

Nevena Bunić
Radnici i poslovođa “ispumpali” 180.000 KM

GRADIŠKA - Radnici i poslovođa benzinske pumpe “Nestro petrol” u Novoj Topoli kod Gradiške osumnjičeni su da su ukrali razne proizvode i novac iz pumpe u vrijednosti od 180.200 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni su radnici Miroslav Mirjanić (36), Duško Čuturilo (27), Njegoš Popravak (36) iz Gradiške, Miljan Pačavra (40) iz Banjaluke, Miroslav Opačić (39) iz Laktaša i poslovođa Darko Dodik (44) iz Laktaša.

- Radnike sumnjiče da su od novembra 2017. do februara ove godine potkradali benzinsku stanicu. Ukrali su motorna ulja, cigarete i druge proizvode kao i novac vrijedne oko 143.500 KM. Dodika terete da duže vrijeme nije uplaćivao dnevni pazar na račun preduzeća i tako prisvojio 36.700 KM - rekao je izvor blizak istrazi.

Krađa je otkrivena prilikom vanrednog popisa u pumpi, kada je i uočen manjak raznih proizvoda i novca.

U Policijskoj upravi Gradiška rekli su, navodeći inicijale, da osumnjičene terete za pronevjeru i utaju.

- M. M., D. Č., Nj. P., M. P. i M. O. sumnjičimo da su kao zaposleni u benzinskoj stanici protivpravno prisvojili artikle i novac u vrijednosti od oko 143.500 KM. D. D. teretimo da je kao poslovođa ukrao pazar u iznosu od oko 36.700 KM, a koji je kao ovlašćena osoba bio dužan da položi na žiro račun benzinske stanice - naveli su u Policijskoj upravi Gradiška.

Dodali su da su protiv osumnjičenih podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

U Novoj Topoli kod Gradiške prije mjesec otkriven je sličan slučaj. Radnik benzinske pumpe “Nešković” u ovom mjestu Milan Vučković (38) i njegov poznanik Nikola Malidžan (21) iz Gradiške uhapšeni su zbog sumnje da su ukrali 10.000 litara dizel goriva. Dvojac je lišen slobode prilikom izvlačenja goriva iz podzemne cisterne na ovoj benzinskoj pumpi u Novoj Topoli. Oni su otkriveni na osnovu istrage i prijave odgovornih u benzinskoj stanici da neko krade gorivo. Prilikom pretresa kuća u kojima stanuju pronađeni su kanisteri i ručno izrađena oprema za izvlačenje goriva iz podzemnih rezervoara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana