PU Gradiška: Manje krivičnih djela, više narušavanja javnog reda i mira

Srna
PU Gradiška: Manje krivičnih djela, više narušavanja javnog reda i mira

GRADIŠKA - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u maju je evidentirano 31 krivično djelo, što je za osam manje nego u istom mjesecu prošle godine, a ukupno je 28 rasvijetljeno, rekao je načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je na konferenciji za novinare ocijenio da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

S obzirom na to da predstoji sezona godišnjih odmora i turistička sezona, kada se očekuje veći priliv ljudi i više skupova, Škorić je istakao da će Policijska uprava Gradiška preduzeti niz pojačanih mjera s ciljem povećanja stepena bezbjednosti, te pozvao građane da i sami zaštite svoju imovinu i prijave bilo kakva sumnjiva lica.

On je naveo i da su tokom prošlog mjeseca na području Gradiške i Srpca evidentirana 33 migranta.

Škorić je rekao i da je u maju evidentirano 51 narušavanje javnog reda i mira, što je za 22 slučaja više u odnosu na isti mjesec lani, a dogodile su se i 53 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice poginulo.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić napomenuo je da je, od 31 krivičnog djela u maju, 29 opšteg kriminaliteta, te po jedno iz oblasti bezbjednosti saobraćaja i zloupotrebe droge, pri čemu su zabilježena i četiri prekršaja u vezi sa narkoticima.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da su u izvještajnom periodu evidentirana 64 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 28 više u odnosu na maj 2021, te da je 78 lica sankcionisano podnošenjem sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdavanjem 69 prekršajnih naloga.

Trifković je naveo da je u 53 saobraćajne nezgode u maju, osim jednog poginulog, teško povrijeđeno pet, a lakše 11 lica, dok je iz saobraćaja isključeno 100 vozača, od kojih 73 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Ukupno je zabilježeno 1.796 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 17,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, te su podnesena 22 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 1.646 prekršajnih naloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana