Provalnik pao odmah nakon krađe u Banjaluci

Nebojša Tomašević
Provalnik pao odmah nakon krađe u Banjaluci

Banjaluka - Državljanin Srbije Savo Marinković (59) iz Obrenovca, koga sumnjiče da je počinio više krađa, pao je policiji u ruke svega nekoliko trenutaka nakon što je zajedno sa saradnikom Radovanom K. opljačkao stan u banjalučkom naselju Borik, saznaje “Glas Srpske”.

 

Ovaj dvojac policija je, nakon prijave provale u stan, uočila u banjalučkoj ulici Relje Krilatice kada je krenuo da bježi.

- Nakon što su opljačkali stan u ovom naselju, oni su krenuli prema “audiju” registarskih oznaka Srbije kako bi pobjegli. U tom trenutku se pojavila patrola Policijske stanice Centar koja ih je zaustavila i kontrolisala - pojasnio je izvor “Glasa Srpske”.

Prema njegovim riječima, kod njih su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz krađe, te je dvojac uhapšen.

- Između ostalog, nađen je i lomač brava koji služi za provaljivanje u stanove. Kod Marinkovića je policija našla novac, rukavice, zlatne lančiće i drugi nakit. Prilikom pretresa policija je još našla novac u raznim apoenima, nož, kao i određene lične stvari za koje se sumnja da potiču iz krađe - pojasnio je izvor.

Dodao je da policija sumnja da je Marinković na području Srpske počinio niz provala i krađa koje još nisu rasvijetljene.

Uhapšeni Radovan K. je nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode, dok je Marinkoviću, na zahtjev Okružnog tužilaštva, Osnovni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor. Tužilaštvo tereti Marinkovića da je 10. i 23. maja uz pomoć alata obio i opljačkao stan i kuću na području Banjaluke i Laktaša.

- Tom prilikom ukrao je novac, zlatni nakit i računar - pojasnili su u tužilaštvu, ali nisu naveli da je iste večeri zajedno s njim uhapšen i saradnik.

Izvor blizak istrazi kaže da policija za Marinkovićem traga mjesecima i za njim su bile raspisane četiri potrage od strane policijskih uprava Banjaluka, Doboj, Bijeljina i Gradiška.

- Za sada Marinkoviću stavljaju na teret samo dvije krađe. Policijski inspektori sumnjaju da je on na području Srpske počinio više provala. Sve ukazuje da bi mogao da ima veze sa krađama koje su u proteklom periodu počinjene u Bijeljini, Doboju i Gradišci. U toku je istraga s ciljem pronalaska dokaza da je on odgovoran i za to - istakao je naš sagovornik.

Nezvanično, Marinković je policiji u Srbiji poznat po činjenju krivičnih djela i privođen je zbog krađa.

Pritvor

Osnovni sud u Banjaluci je saopštio da je Savi Marinkoviću pritvor određen zbog bojazni od bjekstva i da bi mogao ponoviti krivično djelo ako se nađe na slobodi.

- Pritvor se računa od 23. maja od 17 časova i po ovom rješenju može trajati do 23. juna do 17 časova - saopštila je Služba za odnose sa javnošću Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana