Prodao tuđu opremu vrijednu 150.000 KM

Nebojša Tomašević
Prodao tuđu opremu vrijednu 150.000 KM

Banjaluka - Bivši direktor i vlasnik nekadašnjeg koncept bara i restorana “Zaplet”, Goran Zrnić, prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je za 150.000 maraka prevario pivaru “Jelen pivo”, saznaje “Glas Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, pomenuta firma uložila je novac u opremanje kafića i nabavila neophodnu opremu za rad, koju je Zrnić prodao nakon nekog vremena, iako to nije smio da učini.

- Zrnić je s predstavnicima “Jelen piva” zaključio ugovor o korišćenju opreme i robe, te nije imao pravo da to proda. Radi se o suncobranima, frižiderima i namještaju u kafiću. “Jelen pivo” je uložilo novac i u ograđivanje bašte lokala - kazao je naš izvor.

Dodao je da je Zrnić spornu opremu prodao u okviru prodaje cijelog ugostiteljskog objekta “Zaplet” u banjalučkoj ulici Save Kovačevića, a novac je zadržao za sebe iako je trebalo da vrati opremu. Nakon što ga je preuzeo novi vlasnik, kafiću je promijenjen naziv.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da Zrnića terete za prevaru.

- Osumnjičeni G. Z. je u maju 2018. godine kao odgovorno lice zaključio ugovor o prodaji robe iako na to nije imao pravo. Tako je protivpravno pribavio 150.000 KM - navodi se u saopštenju, ne navodeći detalje.

Zrnić tvrdi da nije kriv za šta ga sumnjiče, te da je oprema “Jelen piva” koju je on na osnovu ugovora preuzeo sačuvana i nalazi se magacinu, te da uvijek mogu da je uzmu.

- Oni su uložili u opremanje lokala, ali nisu cijeli ugovor napravili sa mnom, već samo dio u iznosu do 10.000 evra. Većinski ugovor su potpisali sa djevojkom koja je držala lokal prije nas. Kada je ona zatvorila, preuzeli smo lokal i ugovor kako bismo mogli nastaviti saradnju. Oprema koju sam prodao je moja, a od “Jelen piva” ima svega deset stolova i stolica i to nisam prodao. Nisam s njima pravio ugovor šta su sve radili u lokalu. Ako jesu, ne mogu zid odnijeti - kazao je Zrnić.

Istakao je da je izvještaj protiv njega podnesen pod pritiskom “Jelen piva”, koje inače uslovljava banjalučke kafiće da ne drže nijedno domaće pivo u lokalima. Krivični zakonik Republike Srpske za prevaru predviđa novčane i zatvorske kazne od pola do deset godina zatvora u zavisnosti od ostvarene imovinske koristi i namjere. Ako je krivičnim djelom pribavljena korist veća od 50.000 KM, počinilac može biti kažnjen zatvorskom kaznom od dvije do deset godina.

Starleta

Goran Zrnić je u žižu javnosti došao u januaru 2018. kada ga je banjalučka starleta Bojana Stojković na “Fejsbuku” javno optužila da joj nije isplatio dogovoreni honorar. Navela je da je u “Zapletu” radila mjesec dana i da nije plaćena te da ju je direktor restorana, kada je tražila svoj novac, optužio za iznudu. Zrnić joj nije ostao dužan i odgovorio joj je na “Fejsbuku”. Naveo je da Stojkovićeva nikada nije bila radnik restorana, već spoljni saradnik za promociju putem društvenih mreža.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana