Prnjavor: Pretukao poznanika i oteo mu mercedes

Nebojša Tomašević
Prnjavor: Pretukao poznanika i oteo mu mercedes

Prnjavor - Policija je privela i ispitala Darija Petrovića (37) iz Prnjavora zbog sumnje da je pretukao, a potom od sugrađanina Milenka Milijaša (40) oteo 20 franaka, 300 rubalja i nekoliko maraka te automobil "mercedes".

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale Petrovića, saopštili su da je on uhapšen 22. januara jer je isti dan pet minuta poslije ponoći počinio tešku krađu na drzak način.

- Osumnjičeni D. P. je prvo u jednom ugostiteljskom objektu u Prnjavoru prišao M. M. te mu uz ozbiljne prijetnje naredio da preda sav novac koji je imao. Zatim ga je natjerao da ga provoza svojim automobilom po gradu. Nakon kraće vožnje počeo ga je udarati i zahtijevati da zaustavi vozilo, što je M. M. i učinio. Osumnjičeni je tada uzeo njegov automobil i pobjegao. Uhapšen je nekoliko časova nakon prijave ovog događaja - rekli su u CJB Banjaluka.

Dodali su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka po čijem nalogu je osumnjičeni Petrović pušten da se brani sa slobode.

Izvor blizak istrazi ispričao nam je da su se Petrović i Milijaš susreli u kafiću "Stela bazeni" u Štrpcima kod Prnjavora. Prema njegovim riječima, Petrović je tu došao s kolegom na piće i prvo je provocirao starije goste, a kasnije se sukobio s Milijašem.

Vlasnik "Stela bazena" Milorad Kondić je ispričao da nije tačno da je Petrović napao Milijaša i oteo mu pare u kafani.

- Petrović jeste bio u kafiću i maltretirao je starije goste, ali ja sam došao i smirio ga. Rekao sam i njemu i još nekima da se smire te da ću ih počastiti pićem, ali da ne prave probleme. Tada su se smirili i u kafiću se ništa nije dogodilo - rekao je Kondić.

Dodao je da su nakon nekog vremena iz kafića otišli Petrović i Milijaš i da je čuo da se sukob između njih odigrao kod prnjavorskog otpada "Gatarić" tri kilometra dalje od kafića.

Prema riječima izvora bliskog istrazi Petrović je još u kafiću "Stela bazeni" od Milijaša tražio da se idu provozati njegovim  "mercedesom" da vidi da li je automobil dobar.

- Htio je da isprobaju kakav je automobil, a Milijaš je na to pristao. Tokom vožnje Petrović je napao Milijaša i oteo mu novac i automobil. Motiv ovog sukoba kao i okolnosti kako se sve dešavalo još se istražuju - kazao je izvor blizak istrazi ovog slučaja.

Mještani

Poznanici Darija Petrovića kažu da ne mogu da povjeruju da je on pravio problem. Prema riječima jednog njegovog poznanika koji nije želio da se predstavi, Petrović nikada nije važio za kavgadžiju.

- To je miran čovjek koji nikada nije pravio probleme. Zašto je ovo uradio zašto ga tereti policija to samo on zna. Možda je popio čašicu više… - kazao je naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana