Pritvorena  petorka osumnjičena za šverc dvije tone droge

N. Tomašević
Pritvorena  petorka osumnjičena za šverc dvije tone droge

BANjALUKA – Sud BiH odredio je pritvor za pet osumnjičenih u akciji "Roleks" koji su uhapšeni zbog sumnje da su se bavili švercom narkoticima.

Odlukom sudije, iza rešetaka su poslati Milan Rašević i Dražen Salamadija iz Foče, Branko Dragaš i Danijel Dragaš iz Drvara i Milan Lazarević iz Pala.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, pomenutima se na teret stavljaju krivična djela organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

- Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, te bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak skrivanjem dokaza ili uticajem na svjedoke. Mjera pritvora može trajati do  11. jula ili nove odluke suda – navodi se u saopštenju Suda.

Kako smo ranije pisali, osim pomenute petorke u akciji privedeni su i Rajko Grubač iz Foče, Jovica Grujić i Predrag Petković iz Banjaluke, Žarko Joknić iz Foče i Miodrag Ateljević iz Trebinja. Policija osobe obuhvaćene akcijom "Roleks" tereti da su od kraja 2019. do početka 2021. godine prošvercovali oko dvije tone droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana