Pritvor narkodileru osumnjičenom da je dao drogu djevojci koja se predozirala

GS
Pritvor narkodileru osumnjičenom da je dao drogu djevojci koja se predozirala

PRIJEDOR - Okružni sud u Prijedoru odredio je pritvor od mjesec dana Z.U. (49) iz Kozarske Dubice protiv kojeg Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru vodi istragu zbog krivičnog djela omogućavanje uživanja droga, saopšteno je danas iz ovog suda.

Pritvor je određen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak i sprečavanja ometanja krivičnog postupka uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.
Iz Policijske uprave Prijedor ranije su potvrdili da je uhapšena jedna osoba osumnjičena za krivično djelo omogućavanje uživanja droga nakon što je u Kozarskoj Dubici u subotu, 28. januara, pronađeno tijelo dvadesetdevetogodišnje djevojke.

Prema nezvaničnim informacijama dosadašnjom istragom utvrđeno je da djevojka nije ubijena i nema elemenata krivičnog djela.

Izvor blizak istrazi je rekao da se pretpostavlja da je ona preminula usljed predoziranja narkoticima, ali to će se, kako je rekao znati nakon obdukcije i drugih analiza.

U Policijskoj upravi Prijedor potvrdili su ranije „Glasu Srpske”da je uhapšena jedna osoba zbog krivičnog djela omogućavanje i uživanje opojnih droga.

- Više informacija u cilju zaštite istrage ne možemo da govorimo. Tek kada se obave sve istražne radnje i obdukcija stradale osobe biće poznato više  informacija - rekli su u PU Prijedor.

Tijelo djevojke pronađeno je sinoć u stanu u kome je boravila kada je i obavljen uviđaj i nisu nađeni tragovi krivičnog djela u vezi sa njenom smrću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana