Prijetnje sudiji zaustavile proces Straživku

Nebojša Tomašević
Prijetnje sudiji zaustavile proces Straživku

Banjaluka - Predsjednik sudskog vijeća u predmetu “Trezor” Snježana Kudrić zatražila je da se na opštoj sjednici Okružnog suda u Banjaluci odluči da li ona može da sudi u tom procesu s obzirom na to da joj je prvooptuženi Siniša Straživuk (50) nedavno prijetio, saznaje “Glas Srpske”.

Zbog zahtjeva Kudrićeve, kako saznajemo, odgođena su dva posljednja ročišta u ovom predmetu dok se ne odluči o tome. Ukoliko sudije na opštoj sjednici odluče da Kudrićeva više ne može da sudi u predmetu “Trezor”, ovaj slučaj će morati početi iz početka.

Osim Straživuka na optuženičkoj klupi su Miloš Mrđan (43), Jovica Karać (43), Tomislav Knežević (43), Željko Pavlović (41), kao i Đorđe Ćulum (38) i Aljoša Galić (30). Terete ih da su kao organizovana grupa od 2008. do 2011. godine počinili više razbojništava na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa u kojima su ukrali gotovo dva miliona maraka. Između ostalog, optuženi su i za pljačku 1.035.230 KM iz Komercijalne banke u centru Banjaluke.

Straživuk je poruke sudiji Kudrić slao 3. novembra, od 15 do 22 časa, a među njima su osim prijetećih bile i ljubavne. Tako u jednoj od poruka Straživuk je napisao “Gdje si ljubavi, čekam te”, da bi već u sljedećoj “Šta je, frka, prepala si se? Sve znam, gdje ti radi kćerka, a onim s logordom daću devetku. Sve ću vas pobiti”. Straživuk je zbog ovih prijetnji uhapšen 5. novembra, a nakon toga je pritvoren.

Njegova supruga Marina Straživuk ranije ispričala da su policajci pretukli njenog supruga prilikom hapšenja.

- Policajci su Sinišu oborili i stajali mu nogom na glavi. Poslije hapšenja više puta mu je pozlilo i dolazila je i hitna pomoć. Tog ponedjeljka prije hapšenja se uredno javio u policijsku stanicu na osnovu ranije određenih sudskih mjera. Zašto tada nije zadržan mirnim putem? Međutim, ovo hapšenje podsjeća na dobro izrežiran film - ispričala je Marina Straživuk.

Iz banjalučkog Okružnog suda potvrdili su da je sudija Snježana Kudrić u predmetu “Trezor” dostavila obavještenje o postojanju razloga za nepostupanje u tom slučaju. Odluka o tome će biti donesena najkasnije do ponedjeljka.

Udvaranje

Tokom ročišta za određivanje pritvora zbog prijetnji sudiji Siniša Straživuk je istakao da se udvarao sudiji, te da je sve bila šala i da joj nije prijetio.

- Sve ovo je shvaćeno drugačije i nije bilo nikakve prijetnje. Čak me je u jednoj poruci pitala “Je li ovo udvaranje ili prijetnja?” Rekao sam udvaranje. Nemam saučesnika u ovome, a sve sam slao sa svog telefona - kazao je Straživuk.

Njemu je tokom tog ročišta pozlilo, pa je morala da interveniše služba Hitne pomoći.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana