Prijetio rođaku da će ga spaliti ako ne promijeni iskaz

Srna
Prijetio rođaku da će ga spaliti ako ne promijeni iskaz

Doboj - Da bi svoju majku Melihu S. (37) izvukao iz pritvora, u kojem se nalazi od početka februara, sedamnaestogodišnjak iz Grapske je prijeteći nožem i elektrošokerom natjerao rođaka Sabita S. (18) da promijeni iskaz, u kojem je priznao krivicu za učešće u pljački mjenjačnice koju je osmislila Meliha.

Iz Policijske uprave Doboj je saopšteno da je ovdašnjem Okružnom javnom tužilaštvu podnesen izvještaj protiv maloljetnika i N.K. (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

"Za prijavljena lica postoji osnov sumnje da su sredinom septembra svjedoka u sudskom postupku prijetnjom upotrebe sile, tj. noža i elektrošokera, naveli da da lažni iskaz", navode u dobojskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnik je u dogovoru s advokatom koji zastupa njegovu majku u sudskom postupku pozvao rođaka na kafu i zajedno s Nebojšom K. autom ga pokupio na ulici.

"Dok su se vozili Melihin sin je prijetio Sabitu da će mu odsjeći prst i spaliti ga elektrošokerom ukoliko ne promijeni iskaz i ne kaže kako je svoje učešće u pljački priznao jer su ga tukli u policiji. Dan kasnije Sabita je pozvao Melihin advokat pod izgovorom da mora ponovo dati izjavu, a mladić je strahujući za svoj život promijenio svoju prvobitnu izjavu, u kojoj je priznao svoje djelo", kaže naš izvor.

Inače, pljačka mjenjačnice "Kia", koja se nalazi na ulazu u dobojsku zelenu pijacu, dogodila se u noći između 4. i 5. decembra prošle godine, sve je osmislila i organizovala Meliha, a u razbojnički pohod je, kako je sumnjiče, povela svoja dva maloljetna sina, kao i Sabita S., koji je sin njenog djevera, i u vrijeme pljačke je takođe bio maloljetan.

Meliha se tada pasatom dovezla do mjenjačnice, a da bi sebi i saučesnicima obezbijedila alibi otišla je s mlađim sinom u Službu hitne pomoći Doma zdravlja i, pod izgovorom da joj je loše, zatražila je pomoć.

Dežurni ljekar ju je pregledao, a ona je potom s uputnicom otišla u bolnicu "Sveti apostol Luka", gdje je takođe ljekar obavio pregled. Za to vrijeme su, kako se sumnja, njen stariji sin i Sabit "ordinirali" oko mjenjačnice.

Njih dvojica su isključila uličnu rasvjetu koja osvjetljava mjenjačnicu, nakon čega su provalili unutra i uzeli 15.000 KM, a potom je sin pozvao Melihu, koja je naišla autom i odvezla ih kući, gdje su podijelili novac.

Nakon što su uhapšeni u akciji "Alibi", koju je Policijska uprava Doboj realizovala u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, Meliha je završila iza rešetaka, a Sabit je pušten na slobodu.

Melihini sinovi su tada po preporuci Centra za socijalni rad predati na staranje njihovoj baki, odnosno očevoj majci, jer je prema nezvaničnim informacijama njihov otac na privremenom radu u inostranstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana