Prijećeno porodici osumnjičenog u okviru istrage ubistva Damira Ostojića

N. T.
Prijećeno porodici osumnjičenog u okviru istrage ubistva Damira Ostojića

Banjaluka - Nepoznate osobe prijetile su porodici Miloša Obradova koji je uhapšen u okviru istrage ubistva Damira Ostojića Šijana iz Banjaluke, kazao je “Glasu Srpske” njegov advokat Bojan Veselinović.

-  Nepoznate osobe su na dan kada je Obradov davao izjavu u Banjaluci došli na motorima do njegove porodice i prijetili. Rekli su da će on biti ubijen i otišli  - rekao je Veselinović i dodao da Republičko tužilaštvo njegovog klijenta tereti samo za prikrivanje krađe vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Obradov nekoliko mjeseci prije likvidacije Ostojića angažovan da “škodu oktavija” kojom je ubica došao na mjesto ubistva Šijana preveze iz Sarajeva do Travnika.

Izvor blizak istrazi je kazao da se sumnja da je auto-mafijaš iz Sarajeva angažovao Obradova da preveze pomenuti auto. U ovom slučaju ranije uhapšen  Stefan Samaradžija koji se nalazi u pritvoru jer ga  tužilaštvo tereti  da je pomenutim autom dovezao i odvezao ubicu na mjesto zločina. Advokat Veselinović, koji brani i njega, kazao je da nema dokaza za to i da Samardžiju terete  samo za prikrivanje krađe vozila.

Ostojić je usmrćen 5. septembra prošle godine  u Banjaluci kada je ubica na njegov džip “rendž rover”ispalio 15 hitaca u Kozarskoj ulici.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana