Prevarili dvije žene predstavljajući se kao njihovi sinovi putem SMS-a

Agencije
Prevarili dvije žene predstavljajući se kao njihovi sinovi putem SMS-a

RIJEKA - Policijska uprava primorsko-goranska izvjestila je o tri prijavljena slučaja krađe u kojima prevaranti na sve maštovitije načine kradu novac i vrijednosti od starijih osoba, ovoga puta putem lažnog predstavljanja putem SMS-a.

Dvije žene u dobi od 71 i 56 godina 6. i 7. juna su primile SMS poruke s nepoznatih brojeva, a u oba slučaja su se pošaljioci predstavljali kao njihovi sinovi, uz objašnjenje da im se mobilni telefon pokvario te se zbog toga javljaju s tog nepoznatog broja. Tražili su uplatu novca na određeni broj računa, kako bi mogli kupiti novi telefon, a to su žene i učinile.

Obje su ubrzo shvatile da nisu komunicirale sa svojim sinovima, nego da su novac uplatile prevarantima. Oštećene su za oko 4.480 eura.

U trećem slučaju je hrvatska državljanka u dobi od 93 godine pustila u stan na području Vežice u Rijeci dvije nepoznate osobe, muškarca i ženu, koji su se lažno predstavili kao stanari zgrade.

Rekli su joj da su izgubili ključeve zgrade i svog stana te je zamolili da u njenom stanu pričekaju predstavnika stanara koji treba donijeti ključeve. Nakon kraćeg boravka u stanu su otišli, a žena je primjetila da joj nedostaje nakit i novac, vrijednosti oko 500 eura, te je prijavila policiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana