Prevarili banku za 3,5 miliona maraka

GS
Prevarili banku za 3,5 miliona maraka

PRIJEDOR - Prijedorska policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv pet osoba zbog sumnje da su prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka.

U PU Prijedor navode da su prijavljeni R.B., R.Š., D.P., T.Z. iz Cazina i S.M. iz Bihaća, a radi se o odgovornim osobama u pojedinim firmama.

Svi su osumnjičeni za krivično djelo prevare, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju i krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Suština je u tome da su osumnjičeni prilikom podizanja kredita u iznosu od 3,5 miliona maraka pod hipoteku stavili nekretninu u Prijedoru. Međutim, hipoteka nije upisana jer su povukli zahtjev za knjiženje, da bi u međuvremenu tu nekretninu prepisali na drugo pravno lice na konto izmirenja duga.

-Krivična djela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist - saopšteno je iz PU Prijedor.

Dodaju da su na taj način osumnjičeni pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3,5 miliona maraka, za koliko je oštećena banka iz Sarajeva”, piše ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana