Prevaranti iz Goražda tabletama omamili starice, pa ih opljačkali

Nevena Bunić
Prevaranti iz Goražda tabletama omamili starice, pa ih opljačkali

Višegrad - Ermina Bogdanić (39) i Eldin Herak (35) iz Goražda uhapšeni su zbog sumnje da su tabletama omamili dvije bolesne starice u njihovim kućama u Gornjoj Crnči u Višegradu, a potom ih i opljačkali, saznaje “Glas Srpske”.

Prevarene starice policiji su ispričale da ih je u nedjelju posjetio ovaj par, tvrdeći da su se ranije najavili putem telefona. Prema nezvaničnim informacijama, Bogdanićeva je vodila glavnu riječ. Ona je u oba “pohoda” starice obmanula na isti način, rekavši im da su došli u okviru takozvane “narodne posjete”.

- Starice su joj rekle da se ne sjećaju telefonskog razgovora, ali su ih prevaranti ipak ubijedili da su se dogovorili o posjeti. Počeli su neobavezan razgovor, a potom im ponudili tablete, jer su se starice žalile da su bolesne. Par im je rekao da su tablete vrhunskog kvaliteta, da su proizvedene u Njemačkoj i da pomažu u liječenju raznih oboljenja. Naivne žene su popile tablete, misleći da će im biti bolje. Nedugo poslije toga osjetile su mučninu, a potom i pospanost, nakon čega su zaspale - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema riječima ovog izvora, Ermina i Eldin su nakon toga krenuli u premetačinu i ukrali novac, telefon i druge vrijedne stvari. Obje pljačke izveli su na isti način.

- Od jedne od prevarenih ukrali su čak i aparat za mjerenje šećera i hranu. Vrijednost ukradenog novca i stvari od obje starice procjenjuje se na oko 1.500 KM - kazao je ovaj izvor “Glasa Srpske”.

Prevaranti su poslije uzimanja plijena pobjegli, a starice su nakon buđenja shvatile da su opljačkane. Alarmirale su policiju, koja je pronašla i uhapsila osumnjičene u stanu u Višegradu.

- E. B. i E. H. teretimo za krađe. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, kojem ćemo podnijeti izvještaj protiv osumnjičenih - naveli su u Policijskoj upravi Foča.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni par je na sličan način ranije varao i stanovnike Goražda.

Pretres stana

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Višegradu policija je pretresla stan koji koristi E. B., gdje su pronašli predmete koji potiču iz krivičnog djela.

Nezvanično saznajemo da su istražioci pronašli tablete kojima je par omamio starice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana