Pretresi na dvije lokacije u Banjaluci, uhapšena četiri lica

J.S.
Pretresi na dvije lokacije u Banjaluci, uhapšena četiri lica

BANjALUKA - Banjalučka policija juče je uhapsila Gorana R., Martinu R., Dušana Š., i Milorada V. zbog sumnje da su raznim krivičnim djelima na području Banjaluke nezakonito stekli oko 330. 000 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka navodeći njihove inicijale.

 

Četverac je uhapšen u akciji “Parma”, a osumnjičeni su za falsifikovanje isprave, ovjeru neistinitog sadržaja, prevaru i druga krivična djela.

-Ova lica se sumnjiče da su u Banjaluci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su ga na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika sa falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000KM- navedeno je u saopštenju.

Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Banjaluka koje koriste osumnjičeni i pronađeno je i nekoliko mobilnih telefona, laptopova, tableta i drugih elektronskih uređaja, sim kartice, uređaji za prisluškivanje, snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od G.R. su oduzeta dva automobila vrijednosti od oko 85.000 KM.

Nakon završene kriminalističke obrade, G.R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog tužilaštva, dok će protiv M.R., D.Š., i M.V biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri. Akcija je sprovedena pod nadzorom

Okružnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana