Preminuo učenik u Beogradu

Telegraf
Preminuo učenik u Beogradu

U školi u Beogradu 18. marta došlo je do nesreće, nakon koje je jedan od učenika izgubio život, saznaje Telegraf.rs.

Kako je navela direktorka škole tuče nije bilo, već je spletom nesrećnih okolnosti uslijed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

- Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesrećnim spletom okolnosti usled fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagovala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dve medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora lekara učenik je dana 22.03.2024. godine preminuo - navela je za pomenuti portal.

Ona je dodala da je u cilju prevazilaženja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelje škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

- Škola je u konstantnom kontaktu sa roditeljima učenika i nadležnim institucijama - Ministarstvom prosvete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti - dodala je.

Istraga će pokazati šta je pravi uzrok smrti.

Prema nezvaničnim saznanjima, tražena je obdukcija tijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana