Predloženo produženje pritvora za Dragana Šojića

Srna
Foto: Arhiva

SARAJEVO- Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca direktoru Službe za zajedničke poslove institucija BiH Draganu Šojiću /61/ koji je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela.

Pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da su ove mjere predložene da bi se obezbijedilo nesmetano sprovođenje istrage u ovom predmetu, a na današnjem ročištu u Sudu BiH postupajući tužilac detaljno je obrazložio prijedlog za produženje pritvora.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je Šojić uhapšen 24. maja na radnom mjestu u zgradi zajedničkih institucija BiH na osnovu dokaza da je počinio grube zloupotrebe položaja i sredstava institucije u kojoj je radio, koristeći ih u privatne svrhe.

Iz Tužilaštva su tada naveli da je Šojić osumnjičen i za neprimjeren i nezakonit odnos prema zaposlenicima navedene službe i kršenje njihovih ljudskih prava, kao ravnopravnih građana i pripadnika konstitutivnih naroda u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana