Predložen pritvor Novosađanima zbog provale u kuću u Gradišci

J. Sa.
Predložen pritvor Novosađanima zbog provale u kuću u Gradišci

BANjALUKA – Tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka predložio je Osnovnom sudu u Gradišci pritvor za Nenada Jovanovića (45) i Gorana Marića (43), oba iz Novog Sada, osumnjičene da su provalili u kuću G. M. u Gradišci i ukrali 2.550 evra, 460 američkih dolara i 900 konvertibilnih maraka.

Iz Okružnog tužilaštva Banjaluka saopštili su da su Jovanović i Marić počinili krivično djelo teška krađa.

- Osumnjičene teretimo da su 18. marta u periodu od 18 do 23 časa u namjeri da za sebe pribave protivpravnu imovinsku korist došli do kuće oštećenog G. M, iskoristili odsustvo ukućana i, uz upotrebu podesnog alata i fizičke snage, nasilno ušli u kuću, te pronašli novac u raznim apoenima i isti prisvojili za sebe i na taj način oštetili G. M. za iznos od oko 7.000 konvertibilnih maraka – saopšteno je iz OJT Banjaluka.

Dodaju da je tužilac  stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

- O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Gradišci – stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana