Predložen pritvor Adiju Nukiću, članu Keljmendijevog narko klana

Srna
Predložen pritvor Adiju Nukiću, članu Keljmendijevog narko klana

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputilo je prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora Adiju Nukiću /32/, osumnjičenom pripadniku međunarodne grupe za organizovani kriminal

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se tereti i da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva "Skaj" naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prenosu, skrivanju i daljoj distribuciji velikih količina spida, marihuane, kokaina i heroina, nekada u količinama od više kilograma, radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u BiH, kao i krijumčarenja i prodaje droge u inostranstvu.

Mjera pritvora potrebna je jer Tužilaštvo BiH u predmetu "Elvis Keljmendi i drugi", zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU, provodi opsežnu istragu sa ciljem identifikovanja svih pripadnika kriminalne grupe i dokumentovanja brojnih krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana