Povukao obarač zbog kasko osiguranja

Goran Obradović
Povukao obarač zbog kasko osiguranja

Sarajevo - Bivši policajac i vlasnik rentakar agencije "Neckar" Teufik Mušić uhapšen je juče zbog sumnje da je ispred zgrade "Elektroprivrede" u Sarajevu teško ranio člana Nadzornog odbora ovog preduzeća Fejsala Hrustanovića.

Povrijeđeni Hrustanović je bivši direktor "Triglav osiguranja", a motiv napada su njihovi odranije neriješeni sukobi u vezi s poslom.

Mušić je juče ispred zgrade "Elektroprivrede", gdje je trebalo da bude održan sastanak Skupštine ove kompanije, sačekao da se pojavi Hrustanović i zatim oko 9.55 časova u njega ispalio četiri ili pet hitaca.

Hrustanović je tom prilikom zadobio ustrelnu ranu desne strane grudnog koša i prostrelne rane desne natkoljenice. On je poslije napada prevezen u sarajevsku bolnicu gdje mu je pružena ljekarska pomoć i nalazi se van životne opasnosti.

Mušić je, nakon što je ispalio hice u Hrustanovića, ostavio pištolj na ulazu u zgradu i otišao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. Do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nalazio se na kriminalističkoj obradi u policiji, poslije čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Mušić je na svom blogu godinama iznosio teške optužbe na račun Hrustanovića, bivšeg direktora "BH Triglav osiguranja", protiv kojeg je prije četiri godine podnio krivičnu prijavu.

Mušić je bivši policajac koji je 1996. godine odlučio da ponovo pokrene porodični biznis iznajmljivanja automobila, koje su godinama osiguravali u "Triglav osiguranju", na čijem se čelu od 1997. godine nalazio Hrustanović.
Nakon nekoliko godina uspješne saradnje došlo je do komplikacija i međusobnih optužbi koje su kulminirale pucnjavom i ranjavanjem Hrustanovića. Do svađe između njih je došlo zbog problema u vezi sa naplatom kasko osiguranja za slupana vozila "Neckara".

U "Elektroprivredi" su rekli da se ovaj napad ne može dovesti u vezu sa članstvom Hrustanovića u organu JP "Elektroprivreda BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana