Porodica iz Užica sletjela u kanjon rijeke Rzav: Kćerka poginula, majka, otac i sestra povrijeđeni

Nebojša Tomašević
Porodica iz Užica sletjela u kanjon rijeke Rzav: Kćerka poginula, majka, otac i sestra povrijeđeni

Višegrad - Stoja Vidaković (34) iz Užica je poginula, a njena sestra Ivana, otac Đorđe i majka Stanica povrijeđeni su u saobraćajnoj nesreći, kada su "fordom" sletjeli u rijeku Rzav u Dobrunu kod Višegrada.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopštili su da se nesreća dogodila u subotu u 21.30 časova.

Automobilom je upravljao Đorđe, a Stoja je nakon nesreće bila živa, ali je nekoliko časova poslije podlegla povredama u fočanskoj bolnici. Povrijeđena druga kćerka Ivana i Đorđe najprije su prevezeni u bolnicu u Užice, da bi djevojka zbog težine povreda bila transportovana u Beograd. Stanica je zadržana u fočanskoj bolnici. Supružnici su juče bili stabilno i životi im nisu bili ugroženi, dok za Ivanu nismo uspjeli da dobijemo informacije iz glavnog grada Srbije.

Uzrok ove tragične saobraćajke juče nije saopšten i to će, kako su rekli u policiji, biti poznato nakon istrage. Prema nezvaničnim informacijama, u vrijeme nesreće bila je jako slaba vidljivost i padala je kiša. Zbog toga se pretpostavlja bi to mogao biti dio razloga zbog kojeg je "ford fokus" sa Vidakovićima završio u kanjonu Rzava.

Policiju su o ovoj nesreći obavijestili mještani Dobruna koji su prvi pritrčali u pomoć unesrećenima i počeli da ih izvlače.

Poznanici porodice Vidaković, koja živi u Užicu, kažu da su oni porijeklom iz Republike Srpske i da su u vrijeme nesreće najverovatnije išli kod rodbine.

Osim ove, juče ujutro u saobraćajnoj nesreći kod Zvornika poginuo je državljanin Srbije Jovan Tešić (23). On je oko 4.50 časova "opelom" iz zasad neutvrđenih razloga sletio sa puta u mjestu Mostanice.

U sudaru sanitetskog kombija, u kome je bilo pet pacijenata, i kamiona u subotu su život izgubile dvije osobe.

Tragedija se dogodila u 12.20 časova u Podmašićima kod Novog Goražda. Na licu mjesta poginuo je pacijent iz saniteta Dragomir Arsić (74), dok je Radmila Marić (65), koja je takođe bila u sanitetu, preminula u bolnici u Foči. U nesreći su teško povrijeđeni putnici iz saniteta B. B, Ć. M. i M. S. Lakše povrede zadobio je vozač kombija S. S. (32), dok je vozač kamiona B. E. (53) iz Goražda prošao bez posljedica. Teško povrijeđeni su zadržani u bolnici u Foči na daljem liječenju.

Ovim nesrećama nastavljen je tragični niz saobraćajki od prošle sedmice, a broj žrtava popeo se na 13 stradalih. Samo u nesrećama koje su se desile tokom četvrtka i petka poginulo je pet osoba, dok su još dvije preminule od posljedica povreda. Alen Osmančević u subotu je preminuo u bihaćkoj bolnici od povreda koje je zadobio u nesreći koja se desila u petak u mjestu Ostrožačko Brdo kod Cazina. Istog dana u zeničkoj bolnici preminuo je Almedin Čolić iz Žepča, koji je povrijeđen u petak kada se vozilo u kome je bio sudarilo s kamionom.

Tragedija se desila i na području Bijeljine gdje su poginuli Đorđe Bodo (43) i Zoran Trifković (39) iz Bijeljine kada su "golfom 4" sletjeli u jezero u mjestu Tombak kod Bijeljine. Oni su u jezeru pronađeni u petak, a sumnja se da su u njega sletjeli dva dana ranije. U petak je u saobraćajnoj nesreći stradala pješak Radojka Mitrović (70) iz Jablana kod Laktaša. Ona je navodno pala pod kamion mikser za beton u Nemanjinoj ulici u Laktašima. Prema riječima mještana, možda ju je izdalo srce, jer je kamion nije udario. Tužilaštvo je ovaj slučaj okarakterisalo kao nesreću.

Dan prije život su izgubili Marko Ivanović (49) kada se vozeći "pasat" sudario sa "reno lagunom" u mjestu Podvranić kod Posušja te A. A. (31) iz Žepča koji se vozeći "ford" sudario sa "renoom" u Žepču.

Tragični niz saobraćajki prošle sedmice započet je u utorak kada su poginuli komandir policije u Miljevini Rajko Gagović (57) i bagerista Radenko Mićić (64) iz Amajlija kod Bijeljine. Gagović je stradao kada se vraćajući sa posla kući "pasatom" sudario s "ladom niva" u mjestu Baljevo Polje kod Foče. Bagerista Mićić prevrnuo se s ovom radnom mašinom u šumi u mjestu Podgora kod Lopara.

Povrijeđeni

Tokom vikenda desile su se i dvije nesreće u kojima je povrijeđeno više osoba. Djevojka B. M. (39) lakše je povrijeđena u subotu u sudaru "škode" u kojoj je bila saputnik i "renoa" u mjestu Zabrđe kod Kotor Varoša. Za volanom "škode" bio je B. M, a "renoom" je upravljala Kristina M. koji su prošli bez posljedica. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da se desila nesreća, ali nisu navodili detalje.

Istog dana u sudaru "pežoa" i "mercedesa" na Ravnoj Romaniji kod Pala teško je povrijeđen bračni par iz Sokoca R. M. i njegova supruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana