Uhapšeni Nedeljko Lubura i Bojan Roguljić, policija pretresa "Jezero" i "Bomi" FOTO, VIDEO

Jasmina Salopek
Foto: J. Salopek

LAKTAŠI - Policija pretresa motele „Jezero“ i "Bomi" u vlasništvu banjalučkog biznismena Slavka Roguljića ,a u ovoj akciji uhapšeni su visokorangirani inspektor u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske Nedeljko Lubura (47) i Bojan Roguljić (41).

Bojan Roguljić je sin Slavka Roguljića.

Akciju sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske, po nalogu Tužilaštva BiH. Akcija je, kako su rekli u MUP-u realizovana je zahvaljujući saradnji MUP-a Srpske sa Evropolom.

Moteli se nalaze  u Trnu u Laktašima.

Kako je ekipa „Glasa Srpske“ vidjela na licu mjesta, ispred "Jezera" prisutni su i pripadnici Žandarmerije koji su opkolili objekat sa svih strana.

Na terenu je veći broj policajaca sa dugim cijevima. 

 

Cijeli kompleks je do daljeg blokiran i policajci nikome ne dozvoljavaju prilaz.

MUP je saopštio da su policijski službenici danas u Banjaluci lišili slobode N.L. i B.R. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal, pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

- S obzirom na to da je N.L. policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, isti će biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka – naveli su u saopštenju.

Dodali su da je u  toku kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana