Policija istražuje ubistvo u selu Dizdarlije kod Kozarske Dubice

Nebojša Tomašević
Policija istražuje ubistvo u selu Dizdarlije kod Kozarske Dubice

Kozarska Dubica - Policija traga za osobom koja je hicem iz puške usmrtila Milu Tubića (66) u blizini njegove kuće u selu Dizdarlije kod Kozarske Dubice.

Zločin je počinjen u subotu, a prema nezvaničnim informacijama, Tubić je pogođen sa više hitaca. Njegovo beživotno tijelo je pronašla supruga Rada 50 metara od kuće. Policiji je ubistvo prijavljeno oko 14 časova.

- Pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da ga je jedan metak pogodio u vrat, ali ima rana i na grudnom košu. Na mjestu zločina pronađene su četiri puščane čaure. Oružje nije pronađeno. Tek kada budu završene istraga i obdukcija, znaćemo da li ga je ubica napao s leđa ili se desio neki sukob - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da zločin niko nije vidio, ali je jedan komšija stradalog rekao da je ujutru čuo neke pucnje, mada nije znao o čemu se radi. Nezvanično saznajemo da je policija saslušala nekoliko osoba za koje se pretpostavlja da bi mogle imati neke informacije o ubistvu, međutim, motiv zločina i osumnjičeni za sada nisu još otkriveni.

Mještani Dizdarlija i poznanici porodice Tubić kazali su da ne znaju, niti mogu da pretpostave šta bi mogao biti motiv ubistva.

- Mile je bio duša od čovjeka, pošten i miran, a nikada se ni s kim nije svađao. Nikome nije ništa dugovao u selu. Svi smo u šoku i ne znamo zašto bi ovo neko uradio - rekla je jedna komšinica porodice Tubić, ne želeći da joj pominjemo ime.

Prema njenim riječima, kobnog dana Mile je rano ujutro sa suprugom Radom popio kafu, a potom otišao da bere gljive.

- Rekao joj je da pripremi doručak dok se ne vrati. Pošto se dugo nije pojavljivao, otišla je da ga traži. Pronašla ga je mrtvog kako leži kod potoka u blizini njihove štale i kuće - kazala je ova komšinica.

U Policijskoj upravi Prijedor, navodeći inicijale, potvrdili su da je Tubić ubijen i da istražuju ko je počinio zločin.

- Uviđaju je prisustvovao dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor. U toku je istraga s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti ovog slučaja i pronalaska onoga ko je počinio ubistvo - rekla je portparolka PU Prijedor Vesna Pačariz.

Porodičan čovjek

Poznanici Mile Tubića kažu da je on bio miran porodičan čovjek koji se bavio poljoprivredom.

- Sa suprugom Radom stekao je dva sina, koji su oženjeni. Sinovi su nedavno napravili kuću u Dubici, ali ne znam da li sada žive skupa. Mile ima još i brata. Svi u selu žale što se ovo desilo, a niko ne zna razlog. Sad nas je strah jer je neko nepoznat ubio mirnog i poštenog čovjeka - rekao je jedan od komšija ubijenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana