Policija istražuje razbojništvo kod Višegrada: Pretučeni i opljačkani supružnici

Nebojša Tomašević
Foto: avaz.ba

ISTOČNO SARAJEVO - Policija traga za razbojnikom koji je maskiran kapom i naoružan provalio u porodičnu kuću kod Višegrada i pretukao supružnike Ajšu i Fadila Memiševića te ukrao 7.000 KM, potvrđenio je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo da je razbojnik supružnike vezao trakom, ispreturao sve u kući i kada je pronašao novac, pobjegao je.

Kako saznajemo prema do sad prikupljnim imformacijama ovdje se radi o pljački, a ne nekom drugom incidentu.

Slučaj je policiji prijavila rodbina supružnika dan kasnije.

Iz Policijske uprave Foča su istakli da je ovaj slučaj okarakterisan kao razbojništvo.

Portparol Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica, navodeći, inicijale kazala je  da se prema prijavi  ovaj slučaj dogodio u noći sa četvrtka na petak, 23. na 24. mart.

- Maskirani napadač pretukao  je supružnike  M. A. i M. F. a potom ih vezao lepljivom trakom i ukrao 7.000 KM. Policija preduzima operativne mjere i radnje na prikupljanju informacija i saznanja s ciljem identifikacije izvršioca krivičnog djela razbojništva - rekla je Govedarica.

Prema njenim riječima, povrijeđena lica su hospitalizovana u bolnici u Goraždu.

- Obaviješten  je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naredio da se obezbijedi lice mjesta, a uviđaj će se izvršiti danas - rekla je Govedarica.

Napad je osudio potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković i pozvao istražne organe da pronađu počinioce.

“Najstrožije osuđujem napad na dvoje povratnika, starijih ljudi iz Višegrada, Fadila i Ajšu Memišević, koji su u povratničkom selu Omeragići kod Višegrada mučki napadnuti i brutalno pretučeni od strane, za sada, nepoznatih maskiranih lica. Cijela kuća je ispreturana, a oni sa vidnim povredama prevezeni u Dom zdravlja u Višegradu”, naveo je Duraković.

Oglasio se i načelnik Višegrada Mladen Đurević, koji je osudio napad.

“Ovom prilikom želim da osudim napad na povratnike Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići, koji su napadnuti i pretučeni od strane za sada nepoznatih lica. Očekujem od nadležnih organa da što prije rasvijetle ovaj događaj! Višegrad je grad mira i tolerancije”, napisao je Đurević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana