Pola tone marihuane krili u praznoj kući

Nebojša Tomašević
Pola tone marihuane krili u praznoj kući

Bijeljina - Tokom akcije na suzbijanju šverca narkoticima policija je juče na području Bijeljine pronašla oko 500 kilograma marihuane skrivene u kući preminule osobe u mjestu Samarevac kod Pelagićeva, saznaje "Glas Srpske".

Iz Policijske uprave Bijeljina potvrdili su pronalazak narkotika i kazali da su akciju na otkrivanju švercera droge počeli u ranim jutarnjim časovima.

- Tokom pretresa na području Pelagićeva u jednoj od kuća zaplijenjeno je više stotina kilograma marihuane. Pretpostavlja se da je kuća korišćena za pripremu droge za dalju distribuciju - saopštili su iz PU Bijeljina.

Istakli da ne mogu da otkrivaju detalje, niti da kažu da li je neko uhapšen i osumnjičen, jer je akcija u toku te da će više podatka i detaljnije informacije biti saopšteni danas.

Nezvanično saznajemo da je kuća napuštena i da u njoj u vrijeme pronalaska droge nije bilo nikog. Izvor blizak istrazi kazao je da policija sada istražuje ko je u pomenutu kuću donio narkotike i ko je sve uključen u šverc droge.

Akcija na otkrivanju švercera drogom na području Bijeljine do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske" nije bila završena.

Droga je juče pronađena i na području Zeničko-dobojskog kantona, gdje je u akciji "Mreža 1" uhapšeno 18 osumnjičenih narko-dilera. Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Jasmin I, Laris S, Anel P, Senad M, Enes K, Sandro K, Juso S, Samir G, Halil N, Milan D, Eldin K, Belmin P, Asim B, Nadžet N, Mirsada K, Sanela P, Mario P. i Adnan U. Prilikom njihovog hapšenja pretresena je 21 lokacija na području Zenice te po jedna lokacija na području Sarajeva, Travnika i Kaknja. Tom prilikom zaplijenjena je i određena količina marihuane, heroina i kokaina namijenjenih za uličnu prodaju.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK nisu mogli navoditi detalje o ovoj akciji. Istakli su da je ona usmjerena na procesuiranje organizovane kriminalne grupe koju sumnjiče za šverc narkotika i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Mreža

Akcija "Mreža 1" nastavak je akcije "Mreža", koja je sprovedena u maju 2016. godine na području Zeničko-dobojskog kantona. U akciji "Mreža" policija je uhapsila 34 osobe zbog organizovanog šverca droge i oružja te je zaplijenila više od 50 kilograma marihuane.

Tada je pretreseno 57 lokacija i osim droge pronađeno je 60.000 maraka, te tri pištolja, pet drobilica za marihuanu, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje, 92 razna metka, veća količina tableta sa psihoaktivnim komponentama i vazdušni pištolj. Osumnjičenima je na teret stavljeno da su činili organizovanu kriminalnu grupu koja je duži period krijumčarila drogu i oružje na tržište zapadne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana