Pohapšena petorka koja je iz “Tropika” ukrala 90.000 KM

N. T.
Pohapšena petorka koja je iz “Tropika” ukrala 90.000 KM

Istočno Sarajevo - Policija je uhapsila pet lica zbog sumnje da su prijeteći automatskim puškama ukrala 90.000 KM iz Tržnog centra “Tropik” u Istočnoj Ilidži.

Saznajemo da su uhapšeni Slaviša Bartula (45), Mladen Borovčanin (38) iz Sokoca, Muamer Hodžić (36) iz Sarajeva, Đorđe Mirjanić (30) i Marko Matović iz Istočnog Sarajeva. Policijska uprava Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopštila je da ih tereti za razbojništvo.

- Lica sumnjičimo da su 6. maja oko 21 čas maskirana i naoružana opljačkala tržni centar u ulici Vojvode Radomira Putnika. Prijeteći oružjem napali su radnika obezbjeđenja i ukrali oko 90.000 KM - saopšteno je iz policije.

Dodali su da su osumnjičeni ispitani u policiji i predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” oni nisu bili saslušani u tužilaštvu. Prema nezvaničnim informacijama, razbojnici su u tržni centar upali sat nakon zatvaranja. Po ulasku neko od njih je kundakom puške udario jednog radnika obezbjeđenja. Izvor blizak istrazi je kazao da se vjeruje da su razbojnici pažljivo odabrali vrijeme pljačke na sam dan proslave Đurđevdana.

- S obzirom na to da je bila slava, promet je bio povećan i blagajna je bila puna. Oni su to sigurno pretpostavili i zato su tada i počinili pljačku - rekao je izvor.

Zaposleni u Tržnom centru “Tropik” u Istočnoj Ilidži nisu bili raspoloženi za bilo kakav komentar. Iz centrale kompanije u Banjaluci ranije su potvrdili da su opljačkani, ali nisu rekli koliko novca je odneseno. Pljačku su snimile kamere video-nadzora i policija je izuzela te snimke, što je doprinijelo brzom otkrivanju razbojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana