Podignuta optužnica protiv četvorke uhapšene u akciji “Pliva”: Prikrivenim istražiocima prodali pet kg droge

N. T.
Podignuta optužnica protiv četvorke uhapšene u akciji “Pliva”: Prikrivenim istražiocima prodali pet kg droge

BANjALUKA - Četvoročlana grupa uhapšena u akciji „Pliva“ u kojoj je zaplijenjeno oko oko pet i po kilograma marihuane, optužena je za šverc narkoticima. Optuženi su  Nihad Omanović (46) iz Bugojna, Emir Korda (45) iz Livna i Robert Barišić (21) i Dean Bendra (24) iz Jajca.

Optužnicu protiv njih podiglo je banjalučko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci. Terete ih da su krivično djelo počinili od 5. do 7. septembra 2019. godine na području opštine Šipovo.

Barišića optužnica tereti da je neovlašteno posredovao u prodaji marihuane, a Omanovića, Kordu i Bendru da su dogovarali i prodali drogu prikrivenim istražiocima.

- Omanović, Korda i Bendra su narkotike dovezli „kupcu“ u „citroenom c4“ u blizinu restorana „Ladna voda“ kod Šipova. Dovezli su ukupnop šest paketa narkotika ukupne težine 5.414. gram i predali ih kupcima-navodi se u optužnici koja ih tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima uhapšeni su Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine sam predao.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana