Počinje suđenje optuženima za transport dvije tone kokaina

Tanjug
Počinje suđenje optuženima za transport dvije tone kokaina

BEOGRAD - U Posebnom odjeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu za 18. jun zakazan je početak suđenja četvorici optuženih da su kao članovi grupe organizovali transport kokaina iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije.

Na pripremnom ročištu će tužilac pročitati optužnicu, branioci će iznijeti svoje dokazne prijedloge, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici.

Optuženi u ovom slučaju su Slobodan Kostovski, Nikola Stojadinovic, Nebojša Subin i Bojan Kopitović.

Oni se optužnicom terete da su kao organizovana kriminalna grupa od marta 2022. do 24. avgusta prošle godine izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

U internacionalnim vodama, na Atlantskom okeanu u jedrilici je 24. avgusta prošle godine zaplijenjeno oko dvije tone kokaina, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, kako se sumnja Kostovski, koji je pobjegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica.

Ova organizovana kriminalna grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokain radi dalje prodaje, na taj način što su obezbjeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana