Pijani migrant zapalio pritvorsku ćeliju u Velikoj Kladuši

N. B.
Pijani migrant zapalio pritvorsku ćeliju u Velikoj Kladuši

Velika Kladuša - Migrant, koji je pritvoren zbog krađe, teško je povrijeđen u požaru koji je podmetnuo u Policijskoj stanici u Velikoj Kladuši.

Sve se desilo u nedjelju naveče, kada su dvojica stranih državljana privedena zbog pokušaja krađe automobila. Prema nezvaničnim informacijama, obojica su bili pijani i odbijali su saradnju s policijskim službenicima. Nakon sata provedenog u pritvoru, policajci su osjetili dim, a potom su vidjeli kako gori jedna od pritvorskih jedinica u kojoj je bio migrant. Vatra je brzo buknula, a policajci su se dali na gašenje plamena protivpožarnim aparatima. Ubrzo su stigli i vatrogasci koji su lokalizovali požar.

Migrant, koji je podmetnuo požar, završio je sa teškim opekotinama, a zbrinut je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću. Tri policajca koji su gasili požar prevezeni su u Dom zdravlja u Velikoj Kladuši. Zadobili su lakše povrede zbog udisanja dima.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona rekli su da su obavili uviđaj i da će više detalja biti poznato nakon nalaza vještaka za protivpožarnu zaštitu.

- O svemu je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo - naveli su u MUP-u USK.

Za vrijeme uviđaja brojne policijske patrole bile su u blizini PS Velika Kladuša. 

I sarajevska policija je zbog krađe privela dvojicu migranata. Državljani Libije F. D. (19) i A. Š. (19) uhapšeni su zbog pokušaja krađe “reno megana”, “mercedesa” i “audija A3” u sarajevskim ulicama Franca Lehara i Kranjčevićevoj. Migranti su u nedjelju rano ujutro pokušali da ukradu vozila, ali su spriječeni u tome jer ih je u krađi zatekla patrola.

N. B.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana