Pedofilu 12 godina robije zbog silovanja rođake

N. B.
Pedofilu 12 godina robije zbog silovanja rođake

Banjaluka - Zoran T. iz Kalinovika pravosnažno je osuđen na 12 godina robije zbog višegodišnjeg bludničenja nad rođakom E. T. (25) koja je u vrijeme kada ju je prvi put zlostavljao imala samo šest godina.

Presudu, koju je u prvostepenom postupku donio Okružni sud u Trebinju, potvrdio je Vrhovni sud Republike Srpske i tako odbacio žalbu branioca optuženog.

Kako je navedeno u prvostepenoj presudi, optuženi je od kraja 2000. do početka 2008. godine u selu Jažići kod Kalinovika seksualno zlostavljao dalju rođaku E. T.

Nesrećna djevojka je imala samo šest godina kada je sve počelo, a njena agonija trajala je sve do njene 14. godine. Nezvanično saznajemo da je u tom periodu rođak imao s njom seksualne odnose te da je tjerao da ga zadovoljava i na druge načine. Djevojka je o tome sve vrijeme ćutala, čak i nakon što je zlostavljanje prestalo. Ona se, navodno, povjerila drugarici tek nakon što je odrasla i postala punoljetna. Rekla joj je da je to strašno muči.

- Drugarica ju je natjerala da se javi psihologu, što je ona i učinila. Kada je ljekar čuo njenu potresnu priču, odmah je slučaj prijavio policiji i pokrenuta je istraga kojom je prikupljeno dovoljno dokaza protiv bludnog rođaka nesrećne djevojke - kazao je izvor blizak pravosuđu u ovom slučaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana