Pedofil uhapšen pa pušten na slobodu

N. T.
Pedofil uhapšen pa pušten na slobodu

Banjaluka - Osumnjičeni pedofil Siniša V. (35) iz banjalučkog naselja Česma je po drugi put uhapšen zbog praćenja i uznemiravanja djevojčice (13) u Banjaluci, ali je ponovo pušten na slobodu.

Siniša V. je nakon hapšenja 14. marta po odluci Okružnog tužilaštva poslat na psihijatrijsko posmatranje.

Prema nezvaničnim informacijama, iako su ljekari kod njega utvrdili poremećaj ličnosti, on je u subotu ponovo pušten na slobodu.

- Na posmatranju je utvrđeno da ima psihički poremećaj, najvjerovatnije podvojene ličnosti. Međutim, policija nema ovlašćenja da ga bez odluke tužioca zadrži duže od 24 časa. Istraga se nastavlja, a protiv njega će biti podnesen izvještaj za proizvodnju, posjedovanje i distribuciju dječije pornografije - ispričao je izvor blizak istrazi.

Siniša V. je prvi put uhapšen u avgustu prošle godine u banjalučkom naselju Borik nakon "dogovora" sa djevojčicom da se nađu na parkingu kod "Akvane". Umjesto djevojčice dočekali su ga policajci i uhapsili. Ubrzo je pušten i određeno vrijeme je mirovao, ali je nedavno ponovo počeo da se javlja djevojčici. On je u avgustu sa maloljetnicom komunicirao putem društvene mreže "Fejsbuk".

Komunikaciju je tada preuzeo njen otac. Slučaj je ponovo prijavljen policiji pa je on uhapšen, ali je ubrzo pušten na slobodu. Prema nezvaničnim informacijama, poslije ovog hapšenja on je sa lažnog profila na društvenoj mreži ponovo kontaktirao sa djevojčicom, ali i njenom porodicom i navodno im prijetio. Izvor blizak istrazi je rekao da je on prijetio i inspektorima za visokotehnološki kriminal MUP-a RS, koji su iz njegove kuće izuzeli računar i sporni materijal.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana