Pas uletio u dvorište među djecu, komšija ga uzeo i objesio

J. Sa.
Foto: Ilustracija

TESLIĆ - Nenad Aleksić osumnjičen je da je objesio psa Nedeljka Markuljevića koji se otrgnuo s lanca i uletio među djecu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, Aleksić i Markuljević su komšije, a sve se desilo u mjestu Đulić kod Teslića. U napadu niko od djece nije povrijeđen.

Iz Policijske uprave Doboj saopštili su, navodeći inicijale, da se N. A. sam prijavio policiji da je udavio komšijinog psa.

- U utorak u večernjim časovima policija prijavu da je pas "pit bul" u vlasništvu N. M. uletio u dvorište osumnjčenog te napao njegovog maloljetnog sina - saopšteno je iz polciije.

Izvor blizak slučaju rekao je za "Glas" da je policija istu noć pet minuta prije primila prijavu od Miroslava Aleksića da je njega i njegove prijatelje napao otac od jednog djeteta sa kolegama koji su se s njim u tom momentu zatekli u kući.

- Miroslav Aleksić je policiji prijavio da je njega i njegove prijatelje napao Nenad Aleksić sa još nekoliko ljudi dok su bili u dvorištu kod Nedeljka Markuljevića, nakon što se  njegov pas otkinuo s lanca i uletio u komšijsko dvorište. Tamo se nalazilo više djece koja su se igrala, a kada je pas uletio počeli su da vrište i bježe - rekao je naš sagovornik.

Dodaje da je u dvorište instiktivno izletio Nenad Aleksić, otac jednog od djeteta koje se igralo u momentu kada je razjareni pas utrčao.

- Otac je u vjerovatno u afektu uzeo psa za lanac. Ne zna se da li ga je zadavio u dvorištu ili negdje drugu, ali kada je policija izašla na teren psa su pronašli obješenog na drvetu u okoline - pojašnjava izvor blizak slučaju.

Ističe da je o oba slučaja obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu mučenje i ubijanje životinja, te da će danas svjedoci biti ispitani o okolnostima ovog slučaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana