Par Cetinski optužen za falsifikovanje isprava

Agencije
Par Cetinski optužen za falsifikovanje isprava

Rijeka - Pred Županijskim sudom u Rijeci podignuta je optužnica protiv privrednika Vinke (68) i Mirka Cetinskog (68) zbog falsifikovanja isprava.

Optužnica je podignuta i protiv inspektora Poreske uprave Područnog ureda Rijeka M. G. (63) i S. J. (57). USKOK je podigao optužnicu protiv Vinke Cetinski i njenog supruga Mirka zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja, podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja, te falsifikovanja isprave.

Optužnicom se prvooptuženom i drugooptuženom, inspektorima Poreske uprave Područnog ureda Rijeka, stavlja na teret da su od 29. avgusta 2011. do 12. maja 2013. godine u Rijeci i Rovinju, na zahtjev supružnika Cetinski tokom nadzora koje su bili dužni da sprovedu, prihvatili neistinite izjave te nevjerodostojne i falsifikovane isprave o zakonitosti sticanja imovine i izvorima prihoda koje su im Cetinski tokom nadzora predavali. Bračni par Cetinski optužen je prošle godine zbog sumnje da su biznismena Danka Končara oštetili za 19 miliona evra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana