Paljanin ponovo priveden zbog sumnje da je povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca

Nebojša Tomašević
Paljanin ponovo priveden zbog sumnje da je povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca

Sarajevo - Miloš Obradov iz Pala uhapšen je zbog sumnje da je povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Njemu su lisice na ruke stavili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak uveče, što je potvrdio i njegov advokat Bojan Veselinović.

- Obradova ne sumnjiče da je direktni izvršilac u ubistvu policajaca. Uhapšen je jer se navodno nekako može povezati s tim slučajem, a kako, to još nije rečeno. Ima alibi za vrijeme kada je počinjen zločin - kazao je Veselinović.

Nezvanično saznajemo da je Obradov uhapšen u Palama dok je vozio djevojku kući. U SIPA su potvrdili da su uhapsili jednu osobu zbog dovođenja u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca, ali nisu navodili detalje i identitet osumnjičenog. Istakli su da je akcija izvedena u saradnji sa Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Osumnjičeni M. O. je uhapšen na teritoriji Istočnog Sarajeva i trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi - rekla je kratko portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić ne navodeći detalje.

Obradov je o ubistvu sarajevskih policajca ispitivan 26. oktobra, kada je brutalno pretučen u MUP-u Kantona Sarajevo.

Osim njega, tada su zbog istog djela ispitivani Stefan Samardžija i Srđan Sokolović koji su takođe pretučeni. Oni su se tada predali na poziv SIPA. Njih su u sarajevskoj policiji maskirani policajci udarali nogama, rukama, natjerali ih da skinu pantalone i donji veš pa su im kliještima gnječili testise. Mučenje je trajalo cijelu noć, nakon čega su pušteni kući. Zbog ovog zlostavljanja advokat Bojan Veselinović podnio je krivičnu prijavu Tužilaštvu Kantona Sarajevo. Poznanici Obradova sumnjaju da je njegovo privođenje osveta zbog prijave za zlostavljanje i mučenje.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujinović usmrćeni su 26. oktobra oko pet časova. Tada su na njih dok su se vozili u policijskom automobilu paljbu otvorili kradljivci koji su na parkingu u Geteovoj ulici pokušavali da ukradu “golf 6” hrvatskih registarskih tablica. Tokom istrage ispitano je 49 osoba, uglavnom osuđivanih auto-mafijaša. Zbog povezivanja s ovim zločinom krajem oktobra uhapšen je i pritvoren Srećko Trifković koji je povezivan s auto-mafijom i osuđivan zbog krađe vozila. Iza rešetaka je zbog povezivanja s ovim slučajem nedavno završio i Slaven Dakić kojeg sumnjiče za tešku krađu i sprečavanje dokazivanja. Međutim, njihova tačna uloga u ubistvu policajaca još nije poznata.

Inspektori

Izvor blizak istrazi je kazao da su inspektori u sarajevskoj policiji Milošu Obradovu ranije govorili da je za njegovo, ali i privođenje Stefana Samardžije i Srđana Sokolovića kriv načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

- Kada su to saznali, osumnjičeni su bili ljuti na Šehovca koga su planirali da tuže i navodno su mu i prijetili - kazao je ovaj izvor.

Saznajemo da je pomenuta trojka saslušana u policiji Istočnog Sarajeva u vezi sa ovim okolnostima, a o svemu je obaviješten MUP RS kao i Federalna uprava policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana