Uhapšena nekrunisana kraljica tuzlanske mafije

J.S.
Uhapšena nekrunisana kraljica tuzlanske mafije

TUZLA - Margareta Hadžić zvana Marga (55) jutros je uhapšena na srpskoj granici prilikom pokušaja bijega iz Bosne i Hercegovine u Srbiju.

Prema informacijama do kojih je došao “Glas Srpske”, ona je uhapšena prema crvenoj potjernici Interpola, koju je raspisala BiH,  nakon što je pobjegla iz Kazneno –popravnog zatvora Tuzla.

Hadžićeva je zbog vođenja kriminalne grupe koja se bavila prodajom kokaina,  posnjedni put osuđena 2016. godine na tri godine zatvora iz kojeg je nedavno puštena na dopust. Ona je iskoristila priliku i pokušala da prebjegne u Srbiju.

Kako nezvanično saznajemo, trnutno je u Srbiji, a slijedi njeno izručenje BiH preko Ministarstva pravde.

Nekrunisana kraljica tuzlanske mafije Margareta Hadžić,  zvana Marga, kozmetičarka je iz Tuzle i jedan od najpoznatijih vođa krimo grupa koje su se uglavnom bavile prodajom narkotika.

 

 

 

Marga je čak teško ranila dvojicu policajaca kada su pokušali pretresti njenu kuću zbog sumnje da se bavi prodajom droge. Osuđena je na osam godina zatvora. Tokom sudskog postupka moglo se čuti da je Marga pod krinkom kozmetičkog salona okupljala “žensku bandu” za posao dilanja droge.

 

Osim nje, Kantonalni sud u Tuzli je na dvije godine zatvora osudio njene bliske saradnice Ružicu Babić iz Tuzle i Almiru Hamzić iz Živinica. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana