Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane, uhapšen muškarac

Nebojša Tomašević
Otkrivena laboratorija za proizvodnju marihuane, uhapšen muškarac

HAN PIJESAK - Nikola Drndelić (46) iz Han Pijeska uhapšen je juče zbog sumnje da je uzgajao indijsku konoplju za proizvodnju marihuane, potvrđeno je "Glasu Srpske". Iz Polcijske uprave Istočno Sarajevo, navodeći inicijale, saopšteno je da je on uhapšen nakon što je u jednoj hali u mjestu Han Kram, u opštini Han Pijesak, pronađena laboratorija za ugoj indijske konoplje.

- Policija je o postojanju laboratorije došla operativnim radom. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Vlasenici, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izvršen je pretres i tom prilikom je pronađena improvizovana laboratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuana. Pronađena je velika  količina prateće opreme potrebne za uzgoj iste u pomenutim uslovima - oko 950 komada saksija, 250 neonskih sijalica, transformatora, ventilatora, kalolifera i druge opreme - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je u toku kriminalistička obrada uhapšenog, a policija nastavlja rad na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvdnja i promet opojnih droga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana