Oteo djevojku i prijetio joj sjekirom

Nevena Bunić
Oteo djevojku i prijetio joj sjekirom

Banjaluka - Damir Jakovljević (26) zvani Šajin uhapšen je zbog sumnje da je 2. oktobra kidnapovao bivšu djevojku i prijetio joj sjekirom da će je ubiti. Razlog za to je prekinuta ljubavna veza između ovog poznatog kriminalca i dvadesetjednogodišnje žrtve.

Kako je potvrđeno u policiji, Jakovljević je osumnjičen da je u ponedjeljak u 21.30 časova najprije nagovorio djevojku da izađe iz kuće, a potom je nasilno ugurao u svoj automobil "fijat". Tokom vožnje prijetio joj je ubistvom. 

- Djevojka je iskoristila priliku dok je osumnjičeni točio gorivo na benzinskoj pumpi, uspjela se osloboditi, sakriti i pozvati policiju - saopšteno je u petak iz  Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenog.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je Jakovljević želio da se pomiri sa djevojkom.

- Međutim, ona na to nije pristala pa ju je mladić oteo. On je žrtvu ugurao u automobil i odvezao. Prilikom točenja goriva na benzinskoj pumpi "Gas petrol" u Karađorđevoj ulici na Laušu, djevojka je iskočila iz automobila i pobjegla u toalet, gdje se zaključala. Odatle je pozvala policiju - kazao je izvor blizak istrazi. 

Policija je nedugo zatim pronašla napušteni Jakovljevićev "fijat" u Mojkovačkoj ulici u Lazarevu.

- U vozilu je pronađena sjekira i drugi tragovi važni za dokazivanje otmice - kazao je pomenuti izvor.

Prema riječima radnika na benzinskoj stanici "Gas petrola", u automobilu su bila dvojica muškaraca i djevojka. 

- Jedan od njih je tražio da natočimo gorivo, a djevojka je plačući istrčala do toaleta, gdje se i zaključala. Mladići su, nakon što su kupili dvije flaše od po dva litra piva, otišli do toaleta gdje je bila djevojka. Lupali su na vrata, pa su nakon što su shvatili da ne mogu provaliti, sjeli u auto i pobjegli. U roku od 15 minuta došla je policija i hitna pomoć, koji su pomogli šokiranoj djevojci - rekao je jedan od radnika koji nije želio da mu objavimo ime.

U policijskom izvještaju se ne pominje da je Jakovljević imao pomagača. O otmici je upoznato  Okružno tužilaštvo, a policija će protiv Jakovljevića dostaviti izvještaj za krivična djela protivpravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti. 

Poznati kriminalac

Damir Jakovljević je odranije poznat policiji, a hapšen je više puta za različita krivična djela sa elementima nasilničkog ponašanja, među kojima su razbojništva, krađe, teške krađe, oduzimanje motornih vozila, neovlašćena proizvodnja i promet droge. Još kao maloljetnik dovođen je u vezu sa poslovima s drogom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana