Otac i sinovi optuženi za uzgoj marihuane

Nebojša Tomašević
Otac i sinovi optuženi za uzgoj marihuane

Banjaluka - Neđeljko Pajić (56) i njegovi sinovi Mladen (31) i Vladan (34) iz Banjaluke optuženi su da su uzgojili 132 stabljike marihuane u gustoj šumi u Stričićima.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno tužilaštvo u Banjaluci, a suđenje bi trebalo da ima počne 23. septembra u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema optužnici otac i sinovi uzgajali su narkotike od januara do 10. septembra prošle godine, kada su otkriveni. Oni su plantažu marihuane zasadili u zaseoku Lusići u Stričićima, nedaleko od lokalnog puta.

Ukupno su zasadili 132 stabljike indijske konoplje, koje su dobro bile skrivene šumom. Osim toga pretresom njihove kuće pronađeno je 69,9 grama marihuane. Tužilaštvo Pajiće tereti da su počinili neovlašćenu proizvodnju i promet opojne droge.

Izvor blizak istrazi je kazao da su otac i sinovi otkriveni operativnim radom policije na terenu.

- Policija je došla do saznanja da se oni bave uzgojem narkotika pa im je pripremljena “sačekuša”. Neđeljko je dovezao sinove u blizinu plantaže i oni su iz automobila uzeli kanistere s vodom i krenuli da zalijevaju biljke. Tada je reagovala policija i uhapsila ih na djelu - kazao je naš izvor.

Pojasnio je da je plantaža marihuane bila skrivena i nikako se nije mogla primijeti, osim ako neko ne bi na nju naišao.

- Jedino se moglo iz vazduha vidjeti da u šumi ima jedan dio bez drveća na kojem se nalazi zasad marihuane. To se može vidjeti i na mapama aplikacije “Gugl Ert” - pojasnio je naš izvor.

Pajići su uhapšeni u akciji “Hed” 10. septembra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana