Osuđen Alen Stojadinović: Za pokušaj ubistva komšija sedam godina zatvora i obavezno liječenje od alkoholizma

N.T,
Osuđen Alen Stojadinović: Za pokušaj ubistva komšija sedam godina zatvora i obavezno liječenje od alkoholizma

BANjALUKA - Alen Stojadinović (42) iz Gradiške osuđen je danas u banjalučkom Okružnom sudu na sedam godina zatvora jer je pokušao da ubije komšije, supružnike Miru (69) i Milovana Ljoljića (71) koje je izbo nožem.

Presudi je prethodilo priznanje krivice optuženog, a izreklo ju je vijeće kojim je predsjedavao sudija Blagoje Dragosavljević Izrečena mu je i obavezna mjera liječenja od zavisnosti od alkohola koja može da traje nejduže tri godine. Vrijeme koje provede u pritvoru, kao i ono provedeno na liječenju biće uračunato u kaznu. Produžen mu je pritvor, a oslobođen je plaćanja sudskih troškova.

Prema presudi, Stojadinović je komšije Ljoljić napao 18. avgusta 2019. u stanju bitno smanjene uračunjivosti, pod odlučujućim uticajem zavisnosti od alkohola. Navodi se da je tada došao do njihove kuće u selu Kruškik kod Gradiške i vojnim bajonetom puške “M-72” ubo Miru u grudi i posjekao je po vratu. Njen suprug Milovan je čuo zapomaganje i izašao, a Stojadinović ga je napao i zamahnuo nožem ka njegovom vratu. U nastojanju da se odbrani, Milovan je postavio ruku, pa ga je optuženi posjekao po kažiprstu, a nanio mu je i površinske povrede po lijevom bedru.Dalji napad je spriječio komšija Drago Pureta, koji je nasilniku izbio nož.

Stojadinović je ranije sa Tužilaštvom bio zaključio sporazum o priznanju u kome je pristao da za pokušaj ubistva komšija dobije sedam godina robije. Sporazum je odbacilo vijeće Okružnog suda u Banjaluci.

Vještak specijalista psihijatrije Sanja Vukadinović - Stojanović je tokom suđenja istakla da bi Stojadinović mogao da ponovi ili počini teže krivično djelo ako se ne bude liječio na psihijatrijskoj klinici. Ona je istakla da je on osoba koja boluje od emocionalnog nestabilnog poremećaja ličnosti i zavisnik je od alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana