Osnovac u Banjaluci dobio batine zbog ljubavi

Nevena Bunić
Osnovac u Banjaluci dobio batine zbog ljubavi

Banjaluka - Grupa od 11 osnovaca i srednjoškolaca brutalno je pretukla učenika (15) devetog razreda banjalučke OŠ “Miloš Crnjanski” u dvorištu druge, banjalučke Osnovne škole “Ivo Andrić”.

Sve se desilo u petak oko 13 časova kada su se dva učenika pomenutih škola dogovorili da se sastanu u ulici Branka Radičevića u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica vršnjaka su se prvo posvađali, a potom su se i potukli, i to zbog djevojčice koja se obojici sviđa. Učeniku iz OŠ “Ivo Andrić” pridružilo se nekoliko đaka ove škole koji imaju od 13 do 15 godina, kao i trojica srednjoškolaca iz Gimnazije i Ekonomske škole. Grupa je sastanak navodno dogovorila preko društvene mreže “Instagram”.

- Prema informacijama koje imamo, oni su ga udarali nogama i rukama, najviše po glavi, da bi poslije nekog vremena napadnuti đak ustao i onako dezorijentisan došao u naše dvorište. Ponovo je ista grupa nasrnula na njega. Razjarenu grupu je galamom rastavio nastavnik predmetne nastave koji se našao u blizini - kazala je pedagog u OŠ “Ivo Andrić” Saška Jovović.

Ubrzo su stigle ekipe policije i hitne pomoći, koje su zbrinule povrijeđenog tinejdžera.

- Pretučeni dječak je primljen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske zbog povreda glave. Pušten je na kućno liječenje i trenutno je u stabilnom stanju, a mora da ide na kontrolu - kazala je Jovovićeva.

Dodala je da su učenici koji su učestvovali u tuči kažnjeni na hitnom nastavničkom vijeću.

- Svi su dobili ukor, a učenik koji je inicirao sastanak premješten je u drugi razred - kazala je Jovovićeva.

Radnici OŠ “Ivo Andrić” o svemu su obavijestili Centar za socijalni rad i roditelje učenika.

- Psiholog i ja smo razgovarali s učenicima i njihovim roditeljima. U narednom periodu imaćemo još sastanaka. Radimo sve u našoj moći da bismo popravili njihovo ponašanje - rekla je Jovovićeva.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su svi maloljetnici koji su učestvovali u tuči identifikovani i ispitani u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad.

- Utvrdili smo da je učenik u tuči zadobio lakše povrede. Nakon kompletiranja predmeta protiv maloljetnika koji su odgovorni podnijećemo prekršajnu prijavu zbog tuče i fizičkog napada, dok će protiv roditelja biti podnesena prekršajna prijava zbog propuštanja obaveze brige o maloljetniku - naveli su u PU Banjaluka.

Teslić

Policija u Tesliću takođe je imala posla sa maloljetnim nasilnicima. U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” potukla su se dva učenika devetog razreda. Obojica su završila sa lakšim povredama, a radnici Doma zdravlja u Tesliću obavijestili su policiju nakon što su maloljetnici zbrinuti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana