Optužnica protiv Marka Krtolice

Srna
Optužnica protiv Marka Krtolice

Sarajevo - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv državljanina Crne Gore Marka Krtolice /36/, optuženog za krijumčarenje više lica albanske nacionalnosti, prema kojima je postupao u svrhu izrabljivanja na nečovječan i ponižavajući način.

Krtolica je optužen da je od februara do marta 2006. godine, zajedno sa Nebojšom Šupićem, Predragom Kilibardom, Slobodanom i Nedeljkom Ćećezom, kojima je, u međuvremenu, donesena presuda prema sporazumu o priznanju krivice, ilegalno prevezao više lica albanske nacionalnosti preko granice iz Ulcinja u Crnoj Gori u Trebinje u BiH.


Prema navodima optužnice, 28. februara 2006. godine optuženi je za prebacivanja migranata preko granice, primio 3.000 evra po osobi, lažno im obećavajući da će ih prebaciti u Italiju i da im može tamo obezbijediti posao.

Optuženi je zajedno sa više drugih lica, protivzakonito držao krijumčarena lica albanske nacionalnosti zatočena u kući, pod kontrolom zaključane, tražeći da obezbijede još po dodatnih 1.000 evra kako bi ih navodno prebacili u Italiju, nakon čega je po pojavljivanju policije, pobjegao sa ostalima.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana