Optuženom za smrt djevojke smanjena kazna

Nebojša Tomašević
Optuženom za smrt djevojke smanjena kazna

Sarajevo - Kerim Mudželet (22) osuđen je juče u ponovljenom postupku u Kantonalnom sudu u Sarajevu na sedam godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Jelena Opričić (26) iz Srbije, a njen prijatelj Jorg Ajstfeld Reške (31) iz Njemačke teško povrijeđen.

Ovaj Sarajlija je zbog tog djela 2016. godine bio osuđen na osam godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud FBiH i slučaj vratio na novo suđenje. Novom presudom mu je smanjena kazna za godinu i sada je osuđen da je iz nehata prouzrokovao nesreću, a ne sa umišljajem, kako ga je teretila optužnica sarajevskog tužilaštva. Izrečena mu je i mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude. U izrečenu kaznu će mu biti uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Prema presudi Mudželet je nesreću skrivio 9. juna 2015. godine na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu. Tada je vozeći “pežo” nedozvoljenom brzinom od 97 kilometara na čas na raskrsnici Titove i Dubrovačke ulice izgubio kontrolu i na trotoaru udario pješake Opričićevu i Reškea. Tom prilikom zakačio je konstrukciju tramvajskog stajališta i kiosk. Usljed udara metalna konstrukcija je pala na Nijemca i povrijedila ga, dok se djevojka našla ispod točkova vozila i na mjestu preminula.

Tokom izricanja jučerašnje presude ocu stradale Jelene Draganu Opričiću je pozlilo i pao je na pod. Sudski policajci su ga podigli na klupu, nakon čega je rekao da može biti nastavljeno izricanje presude, što je sudija i učinio. Nakon toga Dragan Opričić je kroz suze rekao da njegovu kćerku ne može vratiti ni da optuženog osude na 100 godina.

- Se ovo vreme sam se borio za pravdu za moje dete. Takvih više ne treba da bude na ulici. Tokom završne reči rekao sam: “Osudite ga zato što je sada mrtva moja kćerka, a sutra će biti vaša deca” - kazao je kroz suze Opričić.

Optuženi je u sudnicu došao u pratnji članova svoje porodice i mirno je saslušao presudu, te potom izašao.

Prekršaji

Kerim Mudželet je prije ove nesreće tokom kratke karijere vozača napravio veći broj prekršaja.

Prema podacima sarajevske policije on je vozački ispit položio 2013. godine, a za samo 19 mjeseci vozačkog staža, počinio je 17 prekršaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana