Optuženom za pokušaj ubistva policajca mjera obaveznog liječenja

Nebojša Tomašević
Optuženom za pokušaj ubistva policajca mjera obaveznog liječenja

BANjALUKA - Okružni sud u Banjaluci Rami Huseinbašiću iz Doboja, koji je u neuračunljivom stanju pokušao ubiti policajca PS Doboj 2 Slobodana Serafijanovića, izrekao je mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Kako je saopšteno iz ovog suda, navodeći inicijale, utvrđeno da je Huseinbašić u stanju neuračunljivosti učinio protivpravno djelo koje je zakonom određeno kao pokušaj teškog ubistva.

- Postoji opasnost da bi optuženi mogao izvršiti isto ili teže krivično djelo, tako da je radi otklanjanja ove opasnosti potrebno njegovo liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi pa mu je sud izrekao takvu mjeru bezbjednosti-saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

Dodaju da će izrečenu mjeru sud obustaviti kad utvrdi da je prestala potreba za liječenjem i čuvanjem optuženog u zdravstvenoj ustanovi.

-Svake godine će sud ponovo odlučivati da li je liječenje i čuvanje optuženog u zdravstvenoj ustanovi i dalje potrebno-navedeno je u saopštenju Okružnog suda.

Rješenjem suda od Huseinbašića je oduzeta kombinovana lovačka puška (bokerica), čaura i metak.

Zločin je počinjen u julu ove godine. Naime, policiji su Huseinbašićeve komšije prijavile da on usred noći hoda dvorištem i priča sam sa sobom. Budući da se radi o lovcu, koji posjeduje vatreno oružje, strahovali su da bi on mogao povrijediti nekoga ili samog sebe. Nakon prijave na teren je upućena patrola policije i po njihovom dolasku Huseinbašić je zapucao iz puške  ka policajcu. Srećom Serafijanovića nije pogodio, a metak je prošao kroz jaknu službene uniforme ostavivši rupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana