Odvezla oca na autobusku stanicu i poginula

Nevena Bunić
Odvezla oca na autobusku stanicu i poginula

Sokolac - Milica Šljivić (21) iz Rogatice poginula je u sudaru automobila u Kuli kod Sokoca, a nesreća se desila dok se djevojka vraćala kući nakon što je odvezla oca na autobusku stanicu.

Šljivićeva, koja je stradala juče oko 9.30 časova, bila je za volanom “džete”, dok je “škodom” upravljao Dušan Jovanović (39) iz Brčkog i on je prošao bez povreda. Sa Jovanovićem u automobilu bio je i Uroš Krivačević, koji je zadobio lakše povrede, a pomoć mu je ukazana u bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

U direktnom sudaru nesrećna djevojka je stradala na licu mjesta, a oba vozila su nakon sudara završila u kanalu. Prema nezvaničnim informacijama, Šljivićeva je kobnog jutra odvezla oca na autobusku stanicu u Sokocu, a poginula je dok se vraćala kući. Navodno je njen otac putovao u Beograd.

- Obavili smo uviđaj i radimo na rasvjetljavanju nesreće. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu - rekli su u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, ne navodeći više detalja.

I na drugim putevima u BiH bilo je teških nesreća. Robert Ramčić (21) iz Gornjeg Vakufa poginuo je u srijedu naveče u sudaru “golfa 3” i “opel vektre” u mjestu Potrlica kod Gornjeg Vakufa. Ramčić je bio za volanom “golfa 3”, dok je njegov sugrađanin J. P. (22) upravljao “vektrom”. J. P. je prevezen u Dom zdravlja u Gornjem Vakufu, a potom i u Univerzitetsko-klinički centar u Sarajevu, gdje su mu konstatovali teške povrede.

Ljubomir Ristić (80) iz Gradiške teško je povrijeđen nakon što ga je udario “audi” iz kojeg je prethodno izašao, a kojim se nekoliko trenutaka prije toga zabio u prikolicu traktora. Ova nesvakidašnja nesreća desila se juče u 5.15 časova u Brestovčini kod Gradiške, kada je Ristić za volanom “audija” udario u zadnji dio traktora.

- Nakon toga, Ristić i traktorista Gojko Kovačević (60) iz Gradiške su izašli iz vozila. U tom momentu, iz istog pravca naišao je kamion “mercedes”, koji se zabio u parkirani “audi” na putu. Automobil se od siline udara pokrenuo i udario nesrećnog Ristića, koji je pao na bankinu - ispričao je izvor blizak istrazi.

Ubrzo je stigla ekipa hitne pomoći, koja je prevezla Ristića u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjaluci.

- Pacijent Lj. R. primljen je u polutraumatizovanom stanju na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje. Obavili smo svu potrebnu dijagnostiku i on je operisan. Trenutno je priključen na aparate za vještačko disanje - rekli su u UKC-u RS.

U slijetanju “forda” u Zasad Polju kod Trebinja teško je povrijeđen vozač R. P. (22) iz ovog grada. Nesreća se desila juče oko deset časova, a povrijeđeni mladić smješten je na Odjeljenje intenzivne njege u bolnici u Trebinju.

A. A. (32) iz Kalesije teško je povrijeđen nakon što se za volanom “golfa” zabio u betonski zid pored puta u Požarnici na magistralnom putu Tuzla - Bijeljina. Nesreća se desila juče oko 7.20 časova. A. A. je prebačen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli, gdje se nisu izjašnjavali o njegovom stanju.

Povrijeđeni tinejdžeri

Dvoje tinejdžera teško su povrijeđeni nakon što ih je dok su pješačili trotoarom udario automobil u naselju Grudsko vile u Grudama. Povrijeđeni tinejdžeri su zbrinuti u bolnici u Mostaru, gdje su zadržani na liječenju. Pretpostavlja se da je nesreći kumovao mokar kolovoz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana