Određen pritvor Petru Dukiću

Srna
Foto: GS

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Petru Dukiću osumnjičenom za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet droge, koji se nakon višednevnog bjekstva predao Tužilaštvu BiH.

Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto, saopšteno je iz Suda BiH.

Pritvor će trajati mjesec dana od dana lišavanja slobode.

Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU, u okviru predmeta kodnog naziva "Transporter" sprovode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine droge, kako iz inostranstva u BiH, tako i iz BiH prema zemljama EU.

Prije 15 dana tokom policijske akcije u Banjaluci, u Dukićevoj garaži pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pronašli su oko 300 kilograma marihuane.

Tada su uhapšeni Bojan Cvijetić, Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, Mladen Milovanović, Ivan Jurić i Dragan Kresojević, dok Dukić nije pronađen.

Dukić i Cvijetić su prema tvrdnjama Tužilaštva BiH organizatori šverca narkoticima i vođe narkokartela.

Mladen Milovanović, koji je pripadnik MUP-a Republike Srpske, odlučio je sarađivati sa pravosuđem, pa se on brani sa slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana