Od djevojčice tražio da se slika gola?

Nevena Bunić
Od djevojčice tražio da se slika gola?

Banjaluka - Policija istražuje navode da se bivši radnik jednog banjalučkog vrtića N. P. (26) iz Čelnica neprimjerno dopisivao sa djevojčicom (13) na društvenoj mreži “Fejsbuk”, tražeći od nje da slika gola.

Na stranici “Borba protiv pedofilije” objavljeni su skrinšotovi navodne prepiske N. P. sa djevojčicom koja živi u inostranstvu. U spornim porukama osoba koja se na “Fejsbuku” predstavlja pod njegovim imenom od maloljetnice, između ostalog, traži da se slika gola. Prvobitno je djevojčicu upitao odakle je i koliko ima godina.

Iz skrinšotova je vidljivo da je djevojčici napisao da on ima 26 godina i da živi u RS i da mu se čini da je ona “dobar lik” na prvu. Potom ju je pitao da li ikada imala momka. Ona mu je odgovorila da nije a on joj je poručio da će se “družiti”. U jednoj od poruka upitao ju je da li joj smeta što je on stariji od nje, a ona je odgovorila “da li bi trebalo”.

Djevojčicu je pitao koliko zna o muško-ženskim odnosima i šta misli o programima koji se puštaju kasno naveče. Ona mu je odgovorila da joj ništa nije jasno. U jednoj od poruka tražio je da se slika gola i poslao joj je svoje slike.

Nezvanično saznajemo da je N. P. ispitan zbog ovog slučaja i da mu je oduzet telefon.

N. P. je nedavno odradio pripravnički staž u vrtiću “Zvjezdica” u Novoj varoši u Banjaluci. U ovoj vaspitnoj ustanovi rekli su da je radio sa grupom od 10 mališana i da su pored njega sa djecom uvijek bila prisutna dva vaspitača.

- Za godinu, koliko je bio kod nas, nikada nije pravio incidente i uvijek je bio pristojan sa mališanima. On je radio kao učitelj na pripremi djece za upis u prvi razred i ništa sporno se nikada nije desilo sa djecom u vrtiću dok je on bio tu. Mi smo bili dužni da obavijestimo nadležne organe i prijavimo slučaj. Policija treba da istraži da li ima istine u objavljenoj prepisci, koja nema veze sa našim vrtićem - rekla je vlasnica vrtića “Zvjezdica” u Banjaluci Jelena Bunić-Guslov.

Provjeravamo navode

Na pitanje “Glasa Srpske” o ovom slučaju, iz Policijske uprave Banjaluka stigao je kratak odgovor.

- Provjeravamo navode iz dopisa i preduzimamo sve mjere i radnje u skladu sa zakonom - naveli su u Policijskoj upravi Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana