Od biznismena pokušao da iznudi 75.000 KM

Goran Obradović
Od biznismena pokušao da iznudi 75.000 KM

Prijedor - Davor Kondić (20) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je pokušao iznuditi 75.000 maraka od biznismena i vlasnika "Petog neplana" Željka Romanića iz Omarske kod Prijedora.

U Centru javne bezbjednosti Prijedor rekli su, navodeći inicijale osumnjičenog, da je Kondić 8. decembra, sa dva pretplatnička broja, poslao više SMS poruka u kojima je prijetio Romaniću, a koje su za cilj imale iznudu određene količine novca.

Prema nezvaničnim informacijama, Kondić je u porukama napisao da će Romaniću zapaliti kuću, lokal, ubiti porodicu, te njega prebiti ako mu u dogovorenom periodu ne prebaci 75.000 maraka.

U porukama je još naveo da ne smije prijaviti policiji, jer on ima svoje ljude u policiji i da će odmah znati ako to uradi. Međutim, on na ovaj način nije uspio da prestraši Romanića, koji je slučaj prijavio policiji.

Vlasnik preduzeća "Peti neplan" u petak je za "Glas Srpske" izjavio da nikada ranije nije vidio Kondića koji mu je prijetio, niti je nekada imao nekakav kontakt s njim.

- Prvi put sam ga vidio u stanici policije kada su ga uhapsili. Ne znam zbog čega mi je slao takve poruke, ali nije samo meni, već i mom sinu. To je trajalo posljednjih desetak dana i skoro svaki dan smo od njega dobijali prijeteće i uznemiravajuće poruke - istakao je Romanić.

Prema njegovim riječima, posebno ga je uznemirila poruka u kojoj je Kondić napisao da će ostati bez unučeta.

- Posljednja poruka koju mi je poslao bila je da će mi 17. decembra javiti na koje mjesto i u koliko časova da donesem 75.000 maraka. Međutim, policija ga je u međuvremenu uspjela locirati i uhapsiti - ispričao je Romanić.

On je istakao da je veoma zahvalan policiji, koja je vrhunski obavila svoj posao i bila je veoma profesionalna.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je Kondić 17. decembra ponovo upalio mobilni telefon kako bi mogao da javi Romaniću gdje da donese novac i tada ga je policija locirala i utvrdila da je riječ o mladiću iz Potkozarja kod Banjaluke.

Prema istom izvoru, Kondić je tokom saslušanja u policiji, kada je vidio Romanića, na veoma drzak način mu rekao da ga se ne boji, a pored svega toga tužilac je naredio poslije saslušanja da osumnjičeni bude pušten da se brani sa slobode.

- Kondić je ranije više puta evidentiran u policijskim bilježnicima zbog narušavanja javnog reda i mira, a privođen je i zbog sumnje da je dizalicom pretukao jednu osobu - kaže izvor blizak istrazi.

Romanić nije prvi put primio prijetnje. Krajem 2009. godine imao je problema sa jednim od komšija, koji mu je tada prijetio i veoma često pozivao policiju i lažno prijavljivao da je u ugostiteljskim objektima Romanića postavljena eksplozivna naprava, zbog čega je bio i uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana